Haberler

Engelli Mehteran Takımı Gösteriye Hazırlanıyor

Antalya’da bir grup engelli gencin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, gösteriye hazırlanıyor.

Antalya'da bir grup engelli gencin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, gösteriye hazırlanıyor.

Antalya'da 3'ü fiziksel ve bedensel toplam 20 yetişkin engellinin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı gösteriye hazırlanıyor. Hayatlarını bir kenarda geçirmek yerine kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabileceği bir iş hayali kuran 4'ü kız 17 genç, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları'nda (AKMEK) aldıkları eğitimlerle birbirleriyle uyumlu olarak davul, zil, kös çalmayı öğrendi. Aralarında down sendromlu çocukların da olduğu takımın ağabeyliğini, yüzde 86 görme engelli olan mehterbaşı Ali Uşaklı, görme engelli zurnacılar Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu Türkçe öğretmeni Selami Çiftçi ile Döşemealtı TOKİ Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları yapıyor.

"HEDEF ENGELLİLERE İSTİHDAM"

Mehteran takımının proje ortağı olan Kepez Belediyesi'nin iki etkinliğinde sahne deneyimi yaşadığını anlatan Engelli, Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor Vakfı Antalya Şube Başkanı Gülcan Ay, son 5 aydır haftanın 6 günü 3'er saat prova yapılarak hazırlandıklarını söyledi. Vakıf olarak hedeflerin engelli bireyleri istihdam etmek olduğunu vurgulayan Ay, "Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'ye bu hedefimizi söyleyince, hiç düşünmeden destek olma kararını verdi. Bu takımın oluşmasının en büyük destekçisi olan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMADILAR

Mehteran takımı ile başka gösterilere de hazırlanmak istediklerini belirten Ay, "Engelli çocukların da bir şeyler yapabildiğini ispat ettik. Engelli bireylerin de yapabileceği bir şeyler olduğunu gösterdik. Ben buna inandım, onlar da çalışarak yüzümüzü kara çıkarmadı" diye konuştu.

"ENGELLİ DİĞER ENGELLİYE YARDIM EDİYOR"

Takımı oluşturan bireylerin engel gruplarının farklı olmasına dikkat çeken Ay, "Prova hazırlıkları sırasında zihinsel engellilerin, görme engellerin yürümesine yardım ettiğine şahit oluyoruz. Bir engelli diğer bir engelliye yardım ederek yaşamlarını kolaylaştırabiliyorsa, bunu biz sağlıklı insanlar neden yapmasın. Vakıf olarak engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayan projeler yürütüyoruz. Bu takım da bu amaçla kuruldu. Mehteran takımıyla istihdamlarını sağlamak istedik" ifadelerini kaydetti.

DAHA 12 YAŞINDA

En küçük mehteran olan 12 yaşındaki Aliyiğit Kuşdemir, nakkare çalıyor. Takımda yer almanın verdiği mutluluğu ifade eden zihinsel engelli Kuşdemir'in annesi Kamile Kuşdemir ise, "Oğlum ile çok gurur duyuyorum. Yaşamında bundan ileri dönemlerinin de iyi olacağını düşünüyorum. Burada müzik yaparak, yeni arkadaşlıklar kurarak mutlu oldu. Hem onun, hem bizim aynı grup arkadaşlarımız oldu" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kepez Belediyesi Döşemealtı Antalya Elmalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title