Haberler

Engelli Masa Tenisçisi, Dünyaya Açılmayı Hedefliyor

TAHİR TURAN EROĞLU - İzmit'teki özel bir eğitim okulunda 6 ay önce masa tenisine başlayan, katıldığı Türkiye şampiyonasında 8-11 yaş gurubunda birinci olan serebral palsi (beyin felci) hastası 11 yaşındaki Elif Nisa Erkek, uluslararası şampiyonalarda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - İzmit'teki özel bir eğitim okulunda 6 ay önce masa tenisine başlayan, katıldığı Türkiye şampiyonasında 8-11 yaş gurubunda birinci olan serebral palsi (beyin felci) hastası 11 yaşındaki Elif Nisa Erkek, uluslararası şampiyonalarda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

İzmit Peteğim Özel Eğitim Okulu'nda eğitim gören Elif Nisa Erkek, okuldaki başarısıyla da öğretmenlerinin takdirini topluyor. Okulda 6 ay önce yapılan seçmelerde masa tenisine yeteneği olduğu tespit edilen Elif Nisa Erkek, kısa sürede gelişim göstererek, 8-11 yaş grubunda Türkiye şampiyonu oldu.

Okulun beden eğitim öğretmeni ve antrenörü Mustafa Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel sporcular üzerinde sporun olumlu etkisi olduğunu belirterek, bu kapsamda yapılan taramada Elif Nisa'nın masa tenisine olan ilgisinin ortaya çıktığını söyledi.

Elif Nisa'nın kısa sürede önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Aslan, antrenmanlardaki başarısını maçta da gösterdiğini ve dikkatleri üzerine çektiğini kaydetti.

Aslan, rakipleriyle yaptığı maçlarda açık ara setler kazandığını dile getirerek, "Kısa süre önce Antalya'da bölge şampiyonu, ardından da 8-10 Nisanda İstanbul'da yapılan Türkiye şampiyonasında 8-11 yaş grubunda birinci oldu. Şimdiye kadar sadece bir set kaybetti. Kazanma duygusu onun hem derslerine hem de sosyal yaşantısına etki etti. Önceden sağ eliyle topu kavrayamazken, şimdi bunu gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde yavaş yavaş engellerini aşmaya başladı" diye konuştu.

Hedef, 2020 Paralimpik Oyunları

Elif Nisa'nın gelecek vadeden bir sporcu olduğunu herkesin gördüğünü anlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Olimpiyat hedefiyle yola çıktık, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda Elif'i göreceğimize inanıyorum. Yaş grubunda oldukça yetenekli bir sporcu. Gerekli antrenmanı yapacağız. Federasyon yetkilileri onun yeteneğinin farkında. Elif, Avrupa, dünya şampiyonaları ve ardından olimpiyatlarda yer alacaktır. Türk bayrağını dalgalandırmak için elimizden geleni yapacağız. Alanında uzman antrenörlerle çalışıyor. Sporcumuzun geleceğinin bu alanda parlak olduğunu görüyoruz."

Aslan, Elif Nisa'nın Türkiye şampiyonu olduğu maç sonunda kendisine sarıldığını belirterek, bu mutluluğun hayatında önemli bir yer edindiğini bildirdi.

Sınıf öğretmeni Nezaket Solan da Elif'in tüm derslerde başarılı olduğunu vurguladı.

Öğrencisinin başarı elde etmesinin tüm okulu olumlu yönde etkilediğini anlatan Solan, spor yapan özel çocukların kendine güveninin ve ders başarılarının da arttığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aslan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title