Haberler

Engelli Kızlarını Yatağa Bağlayan Anne- Babaya Para Cezası

Karabük'te, 5 yıl önce 27 yaşındaki zihinsel engelli kızlarını, kendisine ve çevresine zarar verdiği gerekçesiyle yatağa bağlayarak, üzerine soğuk su atarak eziyet ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 71 yaşındaki Süleyman İncebacak ile boşandığı eşi 63 yaşındaki Fatma Asmacı'ya, 150 gün karşılığı toplam 3 biner lira para cezası verildi.

Karabük'te, 5 yıl önce 27 yaşındaki zihinsel engelli kızlarını, kendisine ve çevresine zarar verdiği gerekçesiyle yatağa bağlayarak, üzerine soğuk su atarak eziyet ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 71 yaşındaki Süleyman İncebacak ile boşandığı eşi 63 yaşındaki Fatma Asmacı'ya, 150 gün karşılığı toplam 3 biner lira para cezası verildi.

Fatma Asmacı ve Süleyman İncebacak, 2001'de boşandı. Mahkeme, zeka geriliği ve şizofreni rahatsızlığı bulunan kızları Fatma İncebacak'ın velayetini baba Süleyman İncebacak'a verdi. Fatma Asmacı, eşinin alt katına yerleşip kızına Süleyman İncebacak ile bakmaya devam etti. Fatma Asmacı, Aralık 2010'da kızını yatağa bağlayarak eziyet ettiği iddiasıyla Süleyman İncebacak'ı şikayet etti. Süleyman İncebacak da eski eşinin kızının üzerine soğuk su attığını ve kötü davrandığını ileri sürdü.

8 YIL HAPİS İSTEMİ

Birbirlerinden şikayetçi olan Fatma Asmacı ve Süleyman İncebacak hakkında kızlarına kötü davranarak eziyet ettikleri suçlamasıyla dava açıldı. Olayın ortaya çıkmasından sonra Fatma İncebacak, Ankara'daki bir bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirildi. Annesi ve babası ise Karabük Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandı. Sanıklardan Süleyman İncebacak, karar duruşmasında hazır bulundu. Fatma Asmacı ise katılmadı.

'BEN ÇOCUĞUMA EZİYET ETMEDİM'

Suçlamayı kabul etmeyen Süleyman İncebacak, "Ben çocuğuma kesinlikle eziyet etmedim. Ona yönelik herhangi bir kötü muamelem olmadı. 15 güne bir Ankara'ya tedavisi için götürdüm. Ona eziyet etme niyetinde olsaydım tedavisini yaptırmazdım, ölürdü. Ben de kurtulurdum. Daha önce de annesi kaç kez beni aynı şekilde şikayet etti. Savcılık bir kere bile bu iddiaları ciddiye almadı. Suçsuzum" dedi.

3 BİN LİRA CEZA

Mahkeme heyeti, söz konusu suçu işledikleri kanaatine vardığı sanıklara 150 gün karşılığı 3 biner lira para cezası verdi. Mahkeme, cezasının 10 ayrı taksitte ödenmesi, taksitleden birinin zamanında ödenmemesi halinde geri kalan kısmının tamamının tahsil edilmesi, ödenmeyen adli para cezasının hapse çevirilmesini kararlaştırdı.

'BEN BU CEZAYI HAKETMEDİM'

Emekli maaşıyla geçimini sağlayan Süleyman İncebacak, kızının nöbet geçirdiğinde kendisine, çevresine zarar verdiğini, başını duvarlara vurduğunu, camı çerçeveyi kırdığını, bu yüzden yatağa bağlamak zorunda kaldığını söyledi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde de kızının ellerini kemerle bağlayabileceğinin kendisine söylendiğini anlatan İncebacak, şöyle konuştu:

"Ben de bunu uyguladım ve çok faydasını gördüm. Beni sevmeyen büyük oğlum ve annesi beni şikayet ettiler. Çocuğum huzurevine götürüldü. Huzurevinden teslim aldığımda çocuğumun her tarafı yara bere içindeydi. Huzurevi yetkilileri 'İlaçlarını verdiğimiz halde kendisine ve çevreye zarar veriyor, zapt etmekte güçlük çekiyoruz' diye savcılığa yazı yazmışlar. Hakim şimdi, 'Sen kızına işkence etmişsin' diye ceza veriyor. Ben bu cezayı asla hak etmedim. Ben de Allah korkusu var. Allah korkusu olmasa 32 yaşındaki çocuğumu dışarıya salıverirdim. İlaçlarını vermesem ölür giderdi, ben de kurtulurdum. Savunmalarımda bunu söyledim."

Cezadan kaçmadığını, ancak sicili bozulduğu için kızının velayetini bir daha alamamaktan korktuğunu anlatan İncebacak, "Ankara'da bakımevinde kalan kızımın velayeti şimdi oğlumda. Ben çocuğumun velayetini almak istiyorum. Ceza kalkmasa da çocuğumun velayetini istiyorum" dedi. - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title