Haberler

Engelli Kardeşlerin Çilesine Yetkililer El Koydu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğuştan engelli olan iki kardeşin asansör ve tekerlekli sandalye çilesine yetkililer yardım eli uzattı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğuştan engelli olan iki kardeşin asansör ve tekerlekli sandalye çilesine yetkililer yardım eli uzattı.

Kahta İlçesi Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayan ve yıllar önce eşi vefat ettiği için tek başına kas gücü kaybı nedeniyle doğuştan engelli olan ve yürüyemeyen çocukları 26 yaşındaki Muzaffer ve 23 yaşındaki Osman Kara'ya bakmak zorunda olan 66 yaşındaki İzzet Kara'nın çile dolu hayatına, devlet şefkatli ellerini uzattı. Yaşlı kadının yaşadığı zorlukları öğrenen ve Kahta'ya giden Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, fedakar anne ve engelli kardeşlerin yaşadığı zorlukları yerinde inceleyerek gerekli çalışmaların başlatılması talimatı verdi. Engelli kardeşlerin ikinci katta bulunan evlerine çıkmak için anneleri tarafından balkona yaptırılan kafes şeklindeki asansörü kullandıklarını gören Gürkan, engelli kardeşlerin asansöre binerken yaşadıkları tehlikeyi ve zorlukları çözmek için gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Devlet olarak engelli gençlerin sosyal hayata dahil olmaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Murat Gürkan, ailenin talep ettiği her şey de kendilerine yardımcı olacaklarını vurguladı.

Engelli kardeşler ve anneleriyle bir süre sohbet eden Murat Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar Kahta İlçe Müdürü Mahmut Altınsoy'a engelli kardeşlerin hastaneye gidiş gelişinde yanlarında mutlaka bir yetkili göndermesini istedi. Engelli kardeşlere ilk etapta talep ettikleri iki adet akülü tekerlekli sandalye temin edileceği, daha sonra ise, aralarında asansörün de bulunduğu birçok yer de tadilat yapılacağı öğrenildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzzet Kara Osman Kara Adıyaman Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title