Haberler

Engelli İşletmeciden Engelliler İçin 23 Nisan Etkinliği

Yatağan ilçesinde kafe işleten 22 yaşındaki engelli bir vatandaş, kendisi gibi engelli bireyler için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenledi.

Yatağan ilçesinde kafe işleten 22 yaşındaki engelli bir vatandaş, kendisi gibi engelli bireyler için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenledi.

Yatağan ilçesinde yaşayan spastik engelli Şakir Batuhan Bozdağlıoğlu'nun düzenlediği etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Kaymakam Özkan, yaptığı konuşmada, engellilerin, desteklenmesi gereken en önemli dezavantajlı gruplardan olduğunu belirtti. Son yıllardaki düzenlemelerle engellilerin az da olsa gelir imkanına kavuştuğuna işaret eden Özkan, "Biz de bulunduğumuz yerde, elimizden geldiğince birşeyler yapmaya devam ediyoruz. Ama engelliler için 23 Nisan kutlamamıştık, bu çok orijinal bir düşünce. Düşünenleri kutluyorum" dedi.

Bozdağlıoğlu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlar için kendi imkanlarıyla etkinlik düzenlediğini söyledi. Engelli insanların topluma kazandırılmasının önemine işaret eden Bozdağlıoğlu, "Diğer engelli arkadaşlarımızın sesi olmak ve 'Bu toplumda biz de varız' demek için 23 Nisan etkinliğini düzenlemeye karar verdim. Bizim öncülüğümüzde başlayan bu tür etkinliklerin, yerel yönetim ve idarecilerimiz tarafından sürdürülmesini diliyorum" diye konuştu.

Bozdağlıoğlu, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Egemen Özel Öğretim Okulu yönetimi ve öğretmenlerine de teşekkür etti.

Kutlamaya katılan engelli vatandaşlara kafeteryadan çeşitli ikramlar yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title