Haberler

Engelli İş Adamı Engellilerin Yüzünü Güldürüyor

Çorum'da doğuştan engeli bulunan iş adamı, beyincik küçülmesi nedeniyle yürüyemeyen iki engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Çorum'da doğuştan engeli bulunan iş adamı, beyincik küçülmesi nedeniyle yürüyemeyen iki engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kentte bir restoran işleten doğuştan yürüme engelli 24 yaşındaki Emre Çıtak, kendisi gibi engelli olanların hayata küsmemeleri ve kimseye bağlı kalmadan hareket etme özgürlüğü kazandırmak için yardımlar yapıyor.

Kale Mahallesi'nde yaşayan yürüme engelli İsmail Kurt'u (30) evinde ziyaret eden Çıtak, 8 yıl önce geçirdiği beyincik küçülmesi nedeniyle yaşamını yatağa bağımlı sürdüren Kurt'a akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kendisinin de doğuştan engelli olduğunu, bu yüzden engellilerin halinden çok iyi anladığını vurgulayan Çıtak, "Maddi durumu iyi olmayan engelli kardeşlerimin yardımlarına koşmaya çalışıyorum. Onların hayata küsmelerini önlemek için ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyorum. Çok şükür, bizim durumumuz iyi. Bütün engelli kardeşlerime faydalı olmaya çalışıyorum." dedi.

Çıtak'a teşekkür eden Kurt da "Şu anda yaşadığım mutluluğu tarif edemem. Sizlere çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Evlerinin önündeki sokağa çıkarak akülü tekerlekli sandalyesini kullanan Kurt, büyük sevinç yaşadı.

Kurt'un babası Alaaddin Kurt ise bugüne kadar çok zorluk çektiklerini, tekerlekli sandalye sayesinde oğlunun biraz olsun özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

"Bana bayram hediyesi oldu"

Daha sonra Gülabibey Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli 12 yaşındaki Buket Suna'yı ziyaret eden Çıtak, akülü tekerlekli sandalyesini Buket'e teslim etti.

Akülü aracına binerek bahçede tur atan Suna, "Bayram öncesi beni ve ailemi çok sevindirdiniz. Allah sizden razı olsun. Bana bayram hediyesi oldu." diye konuştu.

Baba Recep Suna da Çıtak'a teşekkür ederek, "Keşke herkes sizin gibi aynı hassasiyete sahip olsa. Çocuklar eve hapis olmamalı. Onların yüzü güldürülmeli. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kurt Suna Bayram Çorum Çıtak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title