Haberler

Engelli Gençler, Notaların Gücüyle İyileşecek

Güncelleme:

"İyileştirici Güç: Müzik Projesi" ile Zeytinburnulu gençlerin, engelleri notaların gücüyle aşmasını amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ile Yerel Kalkınma AB İlişkileri Koordinasyon Merkezi (ZEYKOM), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen projeyle engelli gençleri müzikle iyileştirecek.

Zihinsel engelli çocuk ve gençlerin müzik ile tanışmaları, aktivite içerisinde yer almaları, başarma duygusunun gelişiminin yanı sıra psiko-motor, sosyal beceri, iletişim ve uyum becerileri gelişimine de katkı sağlayacak projede engelli gençler, müzikle keşfedilmemiş becerilerini sergilemeye fırsat bulacak. Bu sayede iletişim gücü yüksek daha aktif bireyler olabilmeleri açısından yapılan müzikal deneyimler, özgüven gelişimine de katkı sağlayacak.

Bu kapsamda Zeytinburnu'nda yaşayan ve müziğe ilgisi olan 14-29 yaş arası engelli gençlerin, motivasyonunun arttırılmasını sağlamak, yaratıcılıklarını desteklemek, özsaygılarının gelişimine destek sağlamak, dinleme becerileri, işitsel algıları ve dikkat sürelerinin artmasını sağlamak, yeni sözcükler öğrenmelerini sağlayarak dil gelişimlerini desteklemek, konuşmadaki ses iniş ve çıkışlarını doğru zamanda yapabilmelerini sağlamak ve nefeslerini kontrol etmeyi sağlamak amacıyla yürütülecek olan "İyileştirici Güç: Müzik Projesi"nde, engelli gençler Ağustos 2017'de Ses Eğitimi, Şarkı Söyleme Eğitimi, Repertuar Eğitimi ve Ritim Eğitimleri alacak. Gençler, Eylül 2017'de yapılacak konser hazırlıklarının ardından ise Ekim 2017'de geniş katılımlı bir konser etkinliği gerçekleştirecek.

AKDEM, projede yer almak isteyen tüm engelli bireyleri eğitimlere katılmak için müzik okuluna bekliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Zeytinburnu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title