Haberler

Engelli Dostu Mamak Belediyesi

Türkiye’de ilk defa engelli vatandaşların kullandığı akülü araçlar için şarj istasyonlarını hizmete sunan Mamak Belediyesi, örnek bir uygulamayı daha başarıyla yürütüyor.

Türkiye'de ilk defa engelli vatandaşların kullandığı akülü araçlar için şarj istasyonlarını hizmete sunan Mamak Belediyesi, örnek bir uygulamayı daha başarıyla yürütüyor.

Mamak Belediyesi, engelli nakil aracıyla raporu bulunan ve tedavi için hastaneye gitmesi gereken engelli vatandaşların hastanelere ulaşımlarını sağlıyor. Mamak'ta sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Engelleri ortadan kaldıran hizmetlerimizle engelli vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Evde muayene ve sağlık hizmetimiz, şarj istasyonlarımız, engelli nakil araçlarımızla Mamak'ta bulunan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız" dedi.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen engelli nakil hizmetinden günlük ortalama 3 ile 5 engelli vatandaş faydalanıyor. Nakil talep eden engellinin yürüyemiyor olması gerekiyor. Refakatçisi eşliğinde evinden alınan hasta, tedavisi ve kontrolü tamamlandıktan sonra tekrar hastaneden alınarak evine getiriliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title