Haberler

Engelli Dostlarına Teşekkür

Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gördükleri dönemde engellileri yalnız bırakmayan üniversiteli gönüllülere temsili mezuniyet töreni düzenledi.

Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gördükleri dönemde engellileri yalnız bırakmayan üniversiteli gönüllülere temsili mezuniyet töreni düzenledi.

Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gördükleri dönemde engellilerle iç içe olan ve onlara sürekli yardım eden üniversite öğrencileri için Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından temsili mezuniyet töreni yapıldı. Temsili diplomalarını almak için aileleriyle birlikte Kars'a gelen gönüllüler mezuniyet töreni sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin engelli vatandaşların eli, ayağı, gözü olduğunu söyleyen derneğin Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, "Sizler gittikten sonra uzuvlarımın tüm Türkiye'ye yayıldığını hissediyorum. Hepinize göstermiş olduğunuz yürekten sevginize yürekten teşekkür ederim. En büyük teşekkürü de aileleriniz hak ediyor. Sizler buraya eğitim için geldiniz ve derneğimizle birlikte elele verip engellilere umut oldunuz" dedi.

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı doktor Bahattin Şeker ise üniversite öğrencilerinin toplumu yönlendiren bilinçli bireyler olması gerektiğini belirterek ailelere seslendi. Bahattin Şeker, "Çocuklarınızı buraya gönderirken belki endişeleriniz vardı. Ama onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar engellilerin eli ayağı oldular. Yeri geldi sokakları temizlediler. Minik kardeşlerine ders verdiler, yardım dağıttılar. Sizin için düzenlendiğimiz bu mezuniyet töreniyle umarım biraz olsun başarılarınızın karşılığını verebilmişizdir" diye konuştu.

Öğrencilerden Fahri Erdoğan aldığım mezuniyet belgesini engelli dostlarıyla paylaşarak, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu sözü aklımızdan çıkarmadan hareket etmeliyiz. Dolunay Derneği sayesinde engellilerle daha yakın oldum. Okul bittikten sonra memleketim olan Artvin'e döndüm ve orada da engellilere yardım ediyorum"dedi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahattin Şeker Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title