Haberler

    Engelli Dançılar Rusya Yolcusu

    16 ülkeden 100'e yakın dansçının katıldığı yarışmada Türkiye'yi temsil eden Osman Ertöz ile partneri Zeynep Ece Terzi, Salsa, Cha cha cha ve Rumba danslarını sergiledikleri üç dakikalık gösterileri ile mix kategorisinde 6'ncı, Avrupa sıralamasında ise 9'uncu oldu.

    16 ülkeden 100'e yakın dansçının katıldığı yarışmada Türkiye'yi temsil eden Osman Ertöz ile partneri Zeynep Ece Terzi, Salsa, Cha cha cha ve Rumba danslarını sergiledikleri üç dakikalık gösterileri ile mix kategorisinde 6'ncı, Avrupa sıralamasında ise 9'uncu oldu. İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş de Osman Ertöz'ü başarısından dolayı tebrik etti.

    HER ŞEY BÖYLE BAŞLADI

    Yarışma öncesi, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Antalya'da gerçekleştirilen 10 günlük kampa katıldıklarını ve burada Milli Takım Antrenörü Gazi ve Elif Umdu ile birlikte Frankfurt'taki yarışmaya hazırlandıklarını anlatan Osman Ertöz, "Antalya'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Dans Türkiye Şampiyonası'na katıldım. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'ndan Avrupa'daki şampiyonaya katılmam için teklif aldım. Her şey böyle başladı" dedi. Şimdi de eylül ayında Rusya'nın Petersburg kentinde düzenlenecek yarışmaya hazırlanan ikili, bu yarışmada da derece elde ederse, Slovakya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

    ALTI ÇİFT KATILDI

    Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun engelli sporcular için hayata geçirdiği yeni bir branş olan tekerlekli sandalye dans branşında engelli bireylere, engeli olmayan partnerler eşlik ediyor. Türkiye'nin ilk Tekerlekli Sandalye Dans Türkiye Şampiyonası nisan ayında Antalya'da düzenlendi. Yarışmaya, Osman Ertöz ve partneri Zeynep Ece Terzi'nin de aralarında bulunduğu 6 çift katıldı. Katılım için herhangi bir yaş ya da özellik aranmayan tekerlekli sandalye dansı yarışması, federasyonun engelli bireylere yönelik yürüttüğü 18 spor branşından biri.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Antalya Rusya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title