Haberler

Engelli Çocuklarına Hem Annelik Hem de Babalık Yapıyor

Ağrı'da yaşayan Menekşe Adıgüzel, 3 yıl önce kanserden kaybettiği eşinin ardından biri 26 diğeri 11 yaşındaki 2'si engelli 4 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor Adıgüzel: "Onlara bakarken çok zorluk yaşıyorum, çekmiş olduğum zorlukları sadece Allah bilir. Ellerimle yediriyorum, tuvalete götürüyorum,

ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da yaşayan Menekşe Adıgüzel, 3 yıl önce kanserden kaybettiği eşinin ardından ikisi engelli 4 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

Merkeze bağlı Başkent köyünde yaşayan Adıgüzel (55), 3 sene önce eşinin vefatından dolayı doğuştan zihinsel ve bedensel engelli çocukları Ekrem Adıgüzel (26) ve Muhammet Adıgüzel'e (11) tek başına bakıyor.

Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarını çok sevdiğini ve artık onlara bakmakta zorlandığını söyledi.

Sürekli engelli çocuklarıyla ilgilenmek zorunda olduğunu  ifade eden Adıgüzel, "Onlara bakarken çok zorluk yaşıyorum, çekmiş olduğum zorlukları sadece Allah bilir. Ellerimle yediriyorum. Tuvalete götürüyorum, banyoda da onları zorlukla yıkıyorum, artık büyüdükleri için gücüm yetmiyor, beni dövüyorlar" dedi.

"Çocuklarımın acıları çok büyük"

Engelli çocuklarının hiçbir şeyi anlamadığı için bakımlarının çok zor olduğunu anlatan Adıgüzel, "Engelli evlatlarımın acıları çok büyük. Aldığım engelli maaşlarından başka hiçbir gelirim yok. Bir oğlum da askerde. Çok perişan ve zor durumdayız. Devlet büyüklerimizin bize yardım etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Köy muhtarı Cesim Adıgüzel de "Anneleri, hem zihinsel hem de bedensel özürlü olan çocuklarıyla zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Babaları 3 yıl önce vefat edince tüm yük annenin omuzlarına bindi. Ailenin, engelli maaşlarından başka geçim kaynakları bulunmuyor. Aldıkları engelli maaş da çocukların bakım ve bez parasını bile karşılamıyor. Bir oğlu da askerde olduğundan dolayı çok zor durumdalar. Yetkililer, bu durumu kötü olan aile için duyarsız kalmamalı ve daha iyi koşullar içerisinde yaşayabilecekleri ortam oluşturulmalı" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title