Haberler

Engelli Çocuklara Oyuncak ve Önlük Yapılıyor

Adıyaman TOGEM Bünyesi’nde açılan Kadın Kültür Merkezi’nde, engelli çocuklar için oyuncak yapılıyor.

Adıyaman TOGEM Bünyesi'nde açılan Kadın Kültür Merkezi'nde, engelli çocuklar için oyuncak yapılıyor.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) bünyesinde açılan Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlar engelli çocukları sevindirmek için çalışıyor. Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlar hem meslek öğreniyor hem de zamanlarını değerlendiriyor.

Kadınlar son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli çocuklara verilmek üzere oyuncak yapıyorlar.

TOGEM Koordinatörü Yasemin Delibaş, kadınların çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Kadın Kültür Merkezi'nde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın hem meslek öğrenmelerine vesile olmak, hem de kadınlarımızın bu şekilde zamanlarını değerlendirmek açısından burası çok önemli. Engelliler Haftasıyla ilgili bir rehabilitasyon merkezinde kalan çocuklarımıza bu oyuncak ve önlükleri yapıyoruz. Engelliler Haftası'nda onların sevinmelerine vesile olmak istiyoruz. Engelli çocuklara bu oyuncakları hediye edeceğiz. Bu projelerimizin devamı gelecek, çocukları sevindirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

El Sanatları Hocası Filiz Koyuncu ise, çocuk projeleri üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Daha önce kırtasiye malzemeleri yaptık. Geri dönüşüm materyallerinden kalemlikler yaptık. Şimdi ise dolgu oyuncaklar yapıyoruz. Oyuncakları polar ve elyaftan yapıyoruz. Sağlık acısından bir sakıncası yok. Çocuklara önlükler yapıyoruz. Bu önlüklerin üzerinde de kendi kahramanlarımızın olduğu figürler yer alıyor" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title