Haberler

Engelli Çocuğun Uçma Hayali Gerçek Oldu

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bedensel engelli 15 yaşındaki Ömer Faruk Olgun, yıllardır hayalini kurduğu uçuş keyfini Hava ve Doğa Sporları Kulübü sayesinde gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bedensel engelli 15 yaşındaki Ömer Faruk Olgun, yıllardır hayalini kurduğu uçuş keyfini Hava ve Doğa Sporları Kulübü sayesinde gerçekleştirdi.

"Engelliler Haftası" kapsamında Elbistan ilçesi Çilingir Çayırı mevkisinde etkinlik düzenleyen Hava ve Doğa Sporları Kulübü, paramotorla çeşitli gösteriler yaptı.

Gösterileri izleyenler arasındaki engelli Ömer Faruk Olgun, "uçma" hayalini kulüp başkanı Turgut Akbaş'a ifade etti.

Akbaş, paramotoruna aldığı Olgun'u 14 dakika Elbistan semalarında gezdirerek, hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Engelliler Haftası dolayısıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bu tür etkinlikleri gönüllülük esasıyla yaptıklarını anlatan Akbaş, "Engelliler Haftası'nda bir engelli kardeşimizi sosyal sorumluluk projesi kapsamında uçurmak istedik. Çocuğumuz çok mutlu oldu, bizler de mutlu olduk. Engelli kardeşimiz havadayken aşağıda kendisini izleyen ailesine el sallamak ve mutluluğunu ailesiyle paylaşmak istiyordu. Onun yaşadığı mutluluk bizleri duygulandırdı. Engelli kardeşimizin yüzünde küçük bir gülümsemeye neden olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşadık." diye konuştu.

Olgun ise uçmanın çok güzel olduğunu, bir kez daha uçmak istediğini belirterek, "Gökyüzünde kendimi adeta kuş gibi hissettim. Hayalim gerçekleşti." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Kahramanmaraş Elbistan Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title