Haberler

Engelli Çiftin Evlilik Hayali, Sağlık Raporu Engeline Takıldı

Güncelleme:

Görücü usulüyle tanışan ve ailelerinin de rızasıyla nişanlanan her ikisi de zihinsel engelli olan genç çiftin mutluluğu sağlık engeline takıldı.

İzmir'in Tire ilçesinde her ikisinin de yüzde 50 oranında zihinsel engeli bulunan genç çift, nişanlı olmalarına rağmen resmi nikah için gerekli olan sağlık raporunu alamadıkları için bir araya gelemiyor. Gittikleri her hastaneden eli boş çıkan genç çiftin evlilik hayali, Aile Mahkemesinden çıkan olumsuz karar sebebiyle kördüğüm oldu.

NİŞAN TÖRENİNDE YÜZÜKLERİNİ TAKTILAR

İlginç olayın kahramanı zihinsel engelli Hüseyin Yatkın ile Firdevs Tosun, yaklaşık 1 buçuk yıl önce görücü usulüyle tanıştı. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Hüseyin Yatkın, ilk görüşte Firdevs Tosun'a gönlünü kaptırdı. Baba Mehmet ve anne Hatice Yatkın, gelin adayı Firdevs Tosun'un yaşadığı Turgutlu mahallesine giderek, baba Ramazan ve anne Emsel Tosun'dan "Allahın emri..." diyerek kızlarını oğullarına istedi. Her iki aile her konuda anlaştı. Aileler, "Bu işi fazla uzatmayalım. Nikahta keramet vardır" diyerek, hemen nişan hazırlıklarına başladı. Bu süreçte birbirlerine iyice bağlanan genç aşıklar, 27 Kasım 2015'te, davetlilerin de katıldığı dillere destan bir törenle nişan yüzüklerini takarak evliliğe ilk adımını attı.


DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPILDI

Düğün tarihini ailelerinin onayıyla 16 Eylül 2016 olarak belirleyen gençler bir yandan da Tire'de aldıkları ilk evlerini dayayıp, döşemenin telaşına düştüler. Davetiyelerini seçip bastırdılar. Ardından, mutlu günlerinde yanlarında görmek istedikleri tanıdıklarını bir bir düğünlerine davet ettiler. Düğün için tüm hazırlıkları tamamlayan genç çiftin, evlilik için geriye sadece resmi nikah kalmıştı. Ne olduysa bundan sonra oldu ve genç aşıklar açısından içinde yaşadıkları masal dünyası bir anda kabusa dönüştü.

SAĞLIK ENGELİNE BÜROKRATİK ENGELLER TAKILDI

İddiaya göre, belediyeden aldıkları evraklarla aile hekimine giden zihinsel engelli aşıklar, özel durumları nedeniyle buradan Tire Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi. Hastanede rapor için sağlık kuruluna başvuran gençlerin, işlemleri bir an önce tamamlamak istediğini gören bir psikolog sürecin hızlanması için çifte İzmir'de bir hastaneye gitmelerini tavsiye etti. Büyük bir sevinçle "Tamam" diyen Hüseyin Yatkın ve Firdevs Tosun çifti, soluğu Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aldı. "Evlenebilirler" raporu almak isteyen çiftin umudu, kısa sürede yerini belirsizliğe bıraktı. Başvurdukları hastane kendilerini önce Eşrefpaşa Hastanesi'ne, Eşrefpaşa ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. Hastaneler arasında adeta mekik dokuyan aşıkların çilesi bitmek bilmedi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gençleri tekrar Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

AİLE MAHKEMESİNİN KARARI NEDENİYLE EVLENEMEDİLER

Hastanede görevli bir psikiyatri doktoru, Tire'deki aile mahkemesinden "ailelerin rızası vardır" şeklinde karar getirmelerini istedi. Evlenmek için büyük bir mücadele veren genç aşıklar, başvuruda bulundukları Aile Mahkemesi tarafından durumlarının detaylı şekilde incelenmesi amacıyla Ege Üniversitesi'ne sevk edildi. Mahkeme bir süre sonra hastanenin raporu doğrultusunda gençlere evlenmeleri için bekledikleri vizeyi vermedi. Bu arada ilk başvuruda bulunulan Tire Devlet Hastanesi'nden gençler için olumlu karar çıktı ancak, Aile Mahkemesinin mevcut kararı sebebiyle genç aşıklar yine evlenemedi.

ENGELLİ ÇİFTİN UMUDU CUMHURBAŞKANI

Yaşadıkları kabusun bir an önce bitmesini isteyen Hüseyin Yatkın ve Firdevs Tosun çifti, gözyaşları arasında Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "Bizi birbirimize kavuşturun" şeklinde çağrıda bulunarak yardım istedi. "Birbirimizi deli gibi seviyoruz" diyen genç aşıklar, "Aşk engel tanımaz diye biliyorduk. Önümüze çıkarılan engeller yüzünden evlenemiyoruz. Nişanlılık yüzüklerini bir an olsun parmağımızdan çıkarmadık. Umudumuzu yitirmek üzereyiz. Düğün davetiyelerimiz bile basılmışken, yaşadığımız travma bizi derinden etkiledi. Ailelerimizin yaptığı onca düğün masrafı ise dağları aştı. Onlarda bizim gibi perişan haldeler. Aşkımıza engel olmayın. Biz birbirimiz için yaratılmışız" şeklinde konuştular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Turgutlu İzmir Tire Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title