Haberler

Engelli Bireylere Yönelik 'Plastik Sanatlar Kursu' Sona Erdi

Mersin’de engelli bireylere yönelik ’Plastik Sanatlar Kursu’ sona erdi.

Mersin'de engelli bireylere yönelik 'Plastik Sanatlar Kursu' sona erdi.

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle, engelli bireyler için 27 Temmuz 2015'te başlatılan 'Plastik Sanatlar Kursu' sona erdi.

Zihinsel, işitsel ve ortopedik engelli bireylerin ücretsiz katıldığı 4 haftalık eğitimin ardından, kurs sonu sergisi ve belge taktim töreni düzenlendi. Yenişehir Kampüsü'nde bulunan Engelsiz Kültür Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen törene, MEÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ali Havare, MEÜSEM Müdür Yardımcısı Okt. Dr. Fidel Çakmak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Serdar Tanrıverdi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Manolya Karaoğlan, Engelsiz Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü Uzm. Soner Yurttaş, kurs eğitmenliğini yapan Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Şermin Kılıçarslan ve kursiyerler katıldı.

Engelsiz Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü Uzm. Soner Yurttaş, merkez hakkında bilgiler verdi. Yurttaş, "Engelli bireylere meslek kazandırarak sosyal hayatın ve iş hayatının içinde yer alabilmelerini amaçlıyoruz. Bu merkezle ilgili yetişkin engelli bireylerin mesleki eğitimine yönelik, uluslararası bir çalışma yapmayı, Avrupa'daki merkezi kursları inceleyerek engellilere yönelik meslek edindirme eğitim modülleri oluşturmayı ve bu modülleri Türkiye'de uygulamayı planlıyoruz" dedi.

Sergi alanında bir konuşma yapan Engelliler Daire Başkanı Serdar Tanrıverdi, engellilere yönelik başka ortak çalışmalar da yapmak isteklerini ifade ederek, "Umarım işbirliğimiz daha etkin ve verimli bir şekilde devam eder. Üretmiş olduğunuz bu ürünlerin ve alacağınız belgenin sizlere hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

MEÜSEM Müdürü Ali Havare, Engelsiz Kültür Sanat Merkezi'nde, engelli ve yaşlıların erişimine tasarlanmış, donanım, yazılım, teknik ekipman bulunduğunu belirterek, engelliler ile yaşlıların toplumsal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere katılım olanaklarını arttırmak için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini kaydetti.

MEÜ tarafından, engellilerin merkeze rahat ulaşımı için AB engelli taşıt normlarına uygun araç tahsis edildiğini söyleyen Havare, bu aracın başka bir kurumda olmadığını belirterek, "Bu araç merkezimizde düzenlenecek eğitim ve sanat etkinliklerinden yararlanacak engelli bireylerin ulaşımı için büyük bir rahatlık sağlıyor. Kültür ve sanat alanında fırsat eşitliği sağlama çabalarımız devam edecek. Her yönden engelsiz, özgürce yaşanır bir dünya dilerim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri takdim edilirken, kursta emeği geçenlere de teşekkür belgesi verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Yenişehir Çukurova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title