Haberler

Niğde Belediyesinden Engelli Araçlarına Şarj İstasyonu

Güncelleme:

Niğde Belediyesi bedensel engelliler tarafından kullanılan akülü araçlar için kent merkezinde şarj dolum istasyonu kurdu. Törenle engellilerin hizmetine sunulan istasyonda aynı anda 3 akülü araç şarj edilebiliyor.

Şadırvan Parkı'na kurulan şarj dolum istasyonunun açılışı, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, engelliler ve vatandaşların katılımı ile geçekleşti. Songül Çalışkan, akülü tekerlekli sandalyesi olan engellilerin en çok şarj konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi. Akülü araçların çarşıda gezerken şarjları bittiğini, dolumu için de engellilerin çevredeki iş yerlerinden yardım istediğini kaydeden Çalışkan, "Biz de şarj dolum istasyonu talebimizi belediye başkanımıza ilettik. Sağ olsun bu konuda da yanımızda olduğunu hissettirdi. Fazla süre geçmeden kısa süre içerisinde şarj dolum istasyonunu hediye etti. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 3 araba birden şarj edilebilecek. Hızlı bir şekilde şarj edecek. Her hangi bir güvenlik sıkıntısı yaşamayacaklar" diye konuştu.

3 KAT DAHA HIZLI ŞARJ YAPABİLİYOR

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise 5-6 yıl öncesine kadar Niğde'de değil şarj istasyonu, şarj edecek akülü araç dahi olmadığını söyledi. Son 5 yılda belediye olarak yaklaşık 100 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıttıklarını ifade eden Akdoğan, şunları söyledi:

"Araba vermekle bu işler bitmiyor. Yine arkasından yeni talepler geliyor. Bunlardan bir tanesi de kardeşlerimiz evinden çıkıyor. Bazıları şehrimizin dış tarafından oturuyor. Uzun süre araçlarını çalıştırdıkları zaman çarşının ortasında yolun ortasında araçlarının aküsü bitiyor. Akülü araca binmiş olmasının o zaman hiçbir esprisi kalmıyor. Bunu şarj etmek lazım. Şarj ederken nasıl yapmak lazım evdeki şarj cihazları gibi değil. Daha hızlı şarj ediyor. Şuanda bu şarj cihazımızın evde yaptığımız şarjların 3 katı daha hızlı şarj yapabilen bir cihazımız. Bu cihazımızı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Onların özel olan bu ihtiyacını da Niğde Belediyesi olarak karşılıyoruz."

Törene katılan engellilerden Tuba Çalışkan da Faruk Akdoğan'a teşekkür ederek, "Şarj istasyonu bize gerçekten çok kolaylık sağlıyor. Çok gezemiyorduk. Arabalarımızın şarjı azalıyordu. Özellikle akümüz zayıfladığı zaman. Şimdi rahatlıkla gezebileceğiz. Şarjımız bittiğinde geleceğiz araçlarımızı şarj edeceğiz" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Akdoğan Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title