Haberler

Engellerini Tiyatroyla Aştılar

Güncelleme:

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü desteği ile kurulan 25 kişilik Benim Dünyam Rengarenk Tiyatro Grubu'nun 15'i engelli oyuncu.

14-74yaş aralığındaki oyunculardan oluşan engelliler, "Tiyatro sayesinde engellerimizi aştık. Hayatın farkına vardık" diyor.

Emine, Murat, Atilla, Fatma, Mustafa, Türkan, Şerife, Kader, Sercan… İsimleri, memleketleri, yaşları, meslekleri, hemen her şeyleri farklı. Onların ortak özelliklerinden birisi; her birinin engelli olması. Engelleri bile farklı. Zihinsel engeli olan da var, ortopedik engeli olan da. Görme sıkıntısı yaşayan da var, duyma rahatsızlığı olan da. Kimisi bankacı, kimisi öğretmen, kimisi öğrenci, kimisi ev hanımı. Yaşı 14 olup gençliğinin baharında olanı da var, 74 yaşla sonbaharını yaşan da… Onların ikinci bir ortak özelliği; tiyatroyu çok sevmeleri ve "Benim Dünyam Rengarenk Tiyatro Grubu"nda buluşmaları.

Projenin mimarı Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamsa ve yine Esenler Belediyesi çalışanı Bekir Koşak. 2010 yılından beri Esenler Sanat Evi (ESEV) başta olmak üzere çeşitli sanat kurslarında tiyatro eğitimi alan ve "Düğün yada davul", "Erkeğe Şiddet", "Çanakkale Geçilmez", "Keşanlı Ali" başta olmak üzere bir çok tiyatro oyununda rol alan Bekir Koşak'yönetiminde yaklaşık 5 aydır çalışmalarını sürdüren Benim Dünyam Rengarenk Tiyatro Grubu, sıkı bir çalışma sonunda bugün artık 4 farklı oyunu başarılı ile oynayabilir duruma geldi.

İLK SAHNE İLK HEYECAN

Bazıları belediye çalışanı olmak üzere hiçbir engeli olmayan 10 tiyatro gönüllüsünün de katılmasıyla grubun sayısı 25'e çıkan Benim Dünyam Rengarenk Tiyatrosu, ilk oyunlarını Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda Esenler halkına oynadı. "Mozart", "Şifacı Dede", "Adil Bakkal", ve "Tirat" adlı oyunları başarı ile oynayan grup, izleyiciden tam not aldı. Usta tiyatro sanatçılarına taş çıkaran engelli oyuncular, bazı oyunlarında izleyicileri kahkahaya boğarken, bazı oyunlarında düşündürdü, bazılarında da hüzne boğdu.

EV HAPSİNDEN KURTULDUK

Kendilerine imkanlar sunulunca neler başarabileceklerini gösteren ve dünyalarını nasıl renklendirdiklerini ispatlayan engelli tiyatrocuların bir çoğu, "Bu grubu kurmadan önce evimize mahkumduk. Canımız hiç dışarı çıkmak istemiyordu. Ancak şimdi güzel bir arkadaş grubu oluştu. Tiyatro çalışmalarını ve prova günlerini iple çekiyoruz. Artık eve girmek istemiyoruz. Bize bu imkanı sunan başta Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu olmak üzere bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dediler.

TEBESSÜM VE DUALARI YETER

Oyun sonunda tiyatro ekibi ile sahnede tiyatro ekibi ile birlikte fotoğraf çektiren Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, "Yaşlılar, kimsesizler, yetimler ve engelliler gibi gruplara karşı Belediye Başkanımızın özel bir hassasiyeti var. Onun talimatları doğrultusunda bu gruplara özel hizmetler üretmeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizden gelen böyle bir talebi yerine getirdik, her türlü imkanlarını sağladık ve bugün ne kadar güzel bir iş yaptığımıza hep birlikte şahit olduk. Kendileri bu güzel çalışmayı sürdürdükçe biz onların destekçisiyiz. Onların tebessümü ve duası bize yeter. Bekir Hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Mustafa Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title