Haberler

Engellerini Aşıp Birer Mehmetçik Oldular

Manisa'da Engellilere Yönelik Bir Günlük Askerlik Uygulaması Kapsamında Düzenlenen Yemin Töreninde Duygusal Anlar Yaşandı.

Manisa'da engellilere yönelik bir günlük askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen yemin töreninde duygusal anlar yaşandı.

Manisa merkez ve ilçelerinden yaşları 20 ile 32 arasında değişen toplam 55 engelli vatandaş, bir günlük temsili askerlik uygulaması için aileleri ile birlikte bu sabah 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı 8. Piyade Eğitim Alayı'na geldiler. Görevli subay ve astsubaylar nezaretinde kamuflaj giyen engelliler, askeri üniforma giymenin büyük mutluluğunu yaşadılar. Engelliler daha sonra yemin töreni için hazırlanırken, aileleri de onları yalnız bırakmayarak heyecan ve sevinçlerini paylaştılar. Yemin törenine Vali Yardımcısı Salih Gürhan, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ve subaylar katıldılar.

Törende ilk olarak yemin gerçekleştirildi. Komutanları nezaretinde birbirine kenetlenen engelli vatandaşlar, Askerlik Yemini'ni ederek asker olmanın gururunu yaşadılar. Daha sonra birliğe ilk katılan er Erdal Muşlu yaş kütüğüne plaket çaktı. Er Ufuk Tanıker de arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Tanıker, kendilerine bu sevinç ve heyecanı yaşatan komutanlarına teşekkür etti. Tören sonunda askerlik görevlerinin yeriye getiren engellilere temsili terhis belgeleri dağıtıldı. Mehmetçiklere hitap eden Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, "Yaşamınız boyunca Ulu Önder Atatürk ve ilkeleri sizlere rehber olacaktır. Sizler Türk ordusunun kahraman birer ferdi olarak daima onun ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olacak, onun izinden gidecek ve daima bu ülkenin ve milletinin parlak geleceği için çalışacaksınız." dedi.

Görkemli tören alanında dev Türk bayrakların ın gölgesinde gerçekleşen yemin törenini sırasında duygusal anlar da yaşandı. Tören geçişi sırasında aileler evlatlarını görüntülemeye çalışırken, bazı anneler de sevinç gözyaşları döktüler. Daha sonra araçlara alınan engellilere Atatürk ve Kurtuluş Müzesi gezdirildi. Burada görevli teğmenler Çanakkale ve Sakarya savaşlarında Türk askerinin sergilediği kahramanlık destanı hakkında bilgiler verdiler.

(ÖA-Mİ- (ÖA-Mİ-) 15.05.2008 14:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title