Haberler

Muğla'da Engeller Sporla Aşılacak

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından engelli öğrencilere temel spor eğitimi, eğitsel oyunlar, grup faaliyetleri ve çeşitli spor dallarında eğitim verilecek.

8 Temmuz'da başlayan yaz dönemi spor eğitimleri 13 Eylül'de tamamlanacak. Düğerek Sosyal Tesislerinde 10 hafta sürecek eğitimlerde engelli çocukların psikomotor yeterliliklerini geliştirmeyi, fiziksel gelişimlerini sağlamayı, sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı ve zamanının büyük bölümünü engelli çocuklarına ayıran ailelerin de dinlenmesi amaçlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sağlıklı bireyler kadar engelli vatandaşların da bütün sosyal aktivitelerden yararlanması gerektiğini söyledi.

Gürün, sağlıklı bir bireyin yararlanabildiği bütün sosyal aktivitelerden engelli vatandaşların da yararlanabilmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Sokaklardaki engelli kaldırımları, toplu taşıma araçlarındaki engelli rampalarının yanında engelli vatandaşların Muğla'da yapılan sosyal alan ve spor tesislerinden de sağlıklı bireyler kadar yararlanabilmeleri için spor eğitimlerini başlattıklarını ifade eden Gürün, "Uzman eğitmenler eşliğinde engelli çocuklarımızın arkadaşlarıyla spor yapabildikleri, sosyalleştikleri ve en önemlisi bütün zamanını ve sevgisini engelli çocuklarına ayıran ailelerimiz sporla katkı sağlamak istedik" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Osman Gürün Eylül Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title