Haberler

Engelleri Aştıran Bahçe

Çankırı'da bakım merkezinde kalan zihinsel engelliler, oluşturulan hobi bahçesinde hem sebze yetiştiriyor hem de tavuktan köpeğe kadar hayvanlarla vakit geçirerek rehabilite ediliyor Bakım ve rehabilitasyon merkezi müdürü Ünver: " Engellilerimiz önce hobi bahçesinde çalışıyor, oradan sıkıldıklarında.

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da özel bakım merkezinde kalan zihinsel engeliller,  oluşturulan hobi bahçesinde rehabilite ediliyor.

Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaklaşık 170 zihinsel engelli, bahçede toprakla buluşturdukları tohumların gelişime katkı vermenin yanı sıra  güvercin, tavuk, tavşan, köpek, keklik, sülün ve kedilerle vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Merkezin müdürü Mustafa Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaş üstü zihinsel engellileri toplumsal yaşamın içine daha fazla katabilmek için geniş yelpazeli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Engellilerin hobi bahçesinde vakit geçirmeyi çok sevdiğini anlatan Ünver, "Burada  hem bir şeyler üretiyor hem de rehabilite oluyorlar. Engellilerimiz bahçemizde domates, soğan gibi sebzeleri ekip gelişimlerine tanıklık ediyor. Bahçede çalışan engellilerimiz sıkıldıklarında onlara yeni uğraşlar oluşturmak için hayvan barınakları da yaptık. Bu barınaklarda, güvercinler, tavuklar, tavşanlar,  köpekler, keklik, sülün ve kediler bulunuyor" diye konuştu.

Ünver, engellilerin aktivitelerden çabuk sıkıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bir şeyle genelde bir hafta kadar uğraştıktan sonra sıkılıyorlar ve ilgileri azalıyor. Bunun için alternatifler üretiyoruz.  Engellilerimiz önce hobi bahçesinde çalışıyor, oradan sıkıldığında hayvanlarla zaman geçiriyor. Hayvanları çok seviyorlar. Yaptığımız faaliyetlerin engellileri olumlu yönde motive ettiğini tespit ettik. Onlar bir şeylerle uğraştıklarında hem enerjilerini atıyorlar hem de mutlu oluyorlar. Bu da bize hayata geçirdiğimiz tedavinin etkili olduğunu gösteriyor." - Çankırı

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Ünver Şabanözü Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title