Haberler

Engelleri Aşan Aşk Oyunu 'Kelebekler Özgürdür' Aliağa'da

Güncelleme:

Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aliağa'da sahnelenecek olan oyun gerçek bir yaşam öyküsüne dayanıyor. Sıcacık bir aşk hikâyesini dünyayı hiç görmemiş birinin gözlerinden anlatan oyunun yönetmenlik koltuğunda Murat Sarı otururken, oyuncu kadrosunda ise sevilen oyuncular; Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Öner Öztep ve Hakan Çeliker bulunuyor.

İlk olarak Leonard Gershe tarafından kaleme alınan oyun 1969 yılında Broadway müzikali olarak sahnelendi.1972 yılında ise sanatseverlerin karşısına sinema projesi olarak çıktı. Goldie Hawn ve Edward Albert'in başrollerinde olduğu filmde anne rolündeki Eileen Heckart 1973'te "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar" ödülüne layık görüldü.

35 yaşında hayatında ilk defa tek başına yaşamaya başlayan Don Baker'in hikayesini anlatan 'Kelebekler Özgürdür' isimli oyunun konusu şöyle: Doğuştan görme engelli olan Don Baker, 35 yaşında ilk kez kendi başına yaşamaya başlamıştır. New York'taki küçük dairesinin karşısına Jill adında bir oyuncu taşınmıştır. Don ve Jill kısa bir süre sonra yakınlaşırlar. Jill dünyada hiç kimsenin görmek istemeyenler kadar kör olmadığını Don'dan öğrenir. Ve şimdiye kadar hiç görmediği bir dünyayı görür.

Fakat bir süre sonra Don'ın annesi gelir ve onu kendi evine götürmek konusunda ısrar eder. Don bu ısrara karşı koyunca Bayan Baker, Jill'den kendisine yardımcı olmasını ister. Jill Don 'ın eve dönmesi için elinden geleni yapar. Fakat Bayan Baker oğlunu artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğini anlar.

30 Haziran Salı günü Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'nda saat 22.00'de sahneye konulacak oyunun biletleri 5 TL olarak belirlenirken, oyunu izlemek isteyenlerin biletlerini ASEV gişelerinden ve biletix üzerinden temin edebileceği duyuruldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Buket Dereoğlu Don Baker Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title