Haberler

Engeller Köprü ile Aşıldı

Niğde’nin Ulukışla ilçesi Koçak köyünde Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan köprü, engelli kardeşlerin umudu oldu.

Niğde'nin Ulukışla ilçesi Koçak köyünde Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan köprü, engelli kardeşlerin umudu oldu.

Koçak Köyü muhtarı Cumali Yavuz'un girişimleri sonucu Niğde İl Özel İdaresi tarafından Koçak köyünde dere üzerine yaptırılan köprü, karşıya geçişi olmayan derenin karşısında tek evde yaşayan engelli kardeşleri sevince boğdu.

Evlerinden dere üzerine kendi çabaları ile oluşturdukları derme çatma ağaç geçidi yaklaşık 20 yıldır kullanan fiziksel ve zihinsel engelli kardeşler 64 yaşındaki Cumali Sezgin ve 59 yaşındaki Ümmügülsüm Sezgin kendilerine 25 yıldır bakan ablası Nuriye Sezgin, köprünün yapılmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Engellilerin ablası Nuriye Sezgin, babalarının 24 yıl önce vefat ettiğini, o günden beri iki engelli kardeşine kendisinin baktığını ve beş yıl önce kendisinin de felç geçirdiğini söyledi. nuriye Sezgin, kardeşlerini dereden karşıya geçirmekte çok zorluklar yaşadığını ifade etti.

"Allah devletimizden razı olsun" diye dua eden Nuriye Sezgin engelli kardeşleri için yapılan bu hizmeti hiç unutmayacaklarını dile getirdi.

Koçak köyü Muhtarı Cumali Yavuz ise yaptığı açıklamasında, 'Demirden bir köprü yapılması için başvurduk. Keşfe gelindiğinde buraya projeli sağlam bir köprü yapılması için girişimlerde bulunuldu. Böylece bugün yapılan bu köprüye engelli kardeşlerimiz kavuşmuş oldular. Köyümüze bir çok değerli hizmet geldi. Ancak bugüne kadar köyüme yapılan en değerli hizmetin, bu iki engelli kardeşe uzanan devletin şefkatli elinin olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Muhtar Koçak, desteklerinden dolayı Niğde Valisi Necmettin Kılıç'a, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar'a, İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin ve üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve tüm personellerine teşekkür etti. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulukışla Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title