Haberler

Iğdır'da Engelini Resimle Unutuyor

Güncelleme:

ENES SANSAR - Iğdır'da 6 yaşındayken elektrik akımına kapılması sonucu iki kolunu kaybeden Yusuf Akgün (27), engelini resim yaparak unutuyor. Resimlerini ağzıyla tuttuğu kalemle yapan Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, çizdiği portresini hediye etmek istiyor.

Üniversiteden mezun olduktan sonra işi dolayısıyla Ankara'da kalan Akgün, hayat hikayesini AA muhabirine anlattı. Memleketi Iğdır'da 6 yaşındayken çıktığı elektrik direğinde akıma kapıldığını ve iki kolunu kaybettiğini belirten Akgün, küçük yaşta yetiştirme yurduna yerleştirildiğini ifade etti.

Akgün, "Babam, maddi imkansızlıklardan mı bakamadığından mı artık bilemiyorum beni yetiştirme yurduna getirdi. Küçücük bir çocuktum. 'Çikolata alıp geleceğim oğlum' diyerek gitti. Günlerce bekledim. Yemek bile yemedim. O geri dönmedi. Sadece onu hatırlıyorum. Tam anne babaya ihtiyacım olduğu zamanlarda yanımda kimsem yoktu" diye konuştu.

Okula başladığında öğretmeninin kalem hediye ettiğini anlatan Akgün, şunları söyledi:

"Kalemi ağzımla tutarak resim çizmeye başladım. Öğretmenim çok şaşırmıştı, bana farklı bakmıştı. Onun bana farklı baktığını anlayınca daha çok gayret ettim. İşte o gün, benim için yeni bir hayat başlamıştı. Yanımda olmasını istediğim annem de babam da artık o kara kalemdi. Yeteneğimin farkına varmıştık artık. Resimle kendimi ileri atabileceğimi düşünerek kendimi resimde profesyonel anlamda geliştirdim. Yüzme, kick boks, judo, atletizmle de uğraştım, başarılar elde ettim. Birçok madalyam var fakat benim için ilk sırada hep resim var. Hayallerimi, şiirlerimi, her şeyimi resimle anlatıyorum. Resim, bedenimin eksikliğini unuttuğum bir dünya oldu."

"Her şeyi, kollarım olmadan yapabiliyorum"

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım Bölümü'nden mezun olduğunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çalıştığını belirten Akgün, hayatta kendisi için en büyük mutluluğun kimseye bağımlı olmadan yaşamak olduğunu ifade ederek, "Evimde kimseye ihtiyacım olmadan yaşıyorum. İnsanların kollarıyla yaptığı her şeyi, kollarım olmadan yapabiliyorum. Yemek yapıp, çay demliyorum. Kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum, tıraş oluyorum, ayak tırnaklarımı kesebiliyorum. Kıyafetlerimi ütüleyip giyinebiliyorum. Aklınıza ne geliyorsa kollarım olmadığı halde yapıyorum. En önemlisi resim çizebiliyorum. Resim çizme yeteneği, Allah'ın verdiği bir ödül bana. Bunun için şükrediyorum" diye konuştu.

Akgün, bugüne kadar 3 binin üzerinde resim çizdiğini, bunlardan 300'ünü bazı yerlerde sergilediğini, birçok ödül aldığını söyledi.

Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın portrelerini çizip kendilerine hediye ettiğini anlatan Akgün, "12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini çizdim. Portreyi Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ulaştırmak istiyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title