Haberler

Engeli Atla Aşıyorlar

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinin başlattığı Türkiye Jokey Kulübünün destek verdiği projede otizmli çocuklar atla tedavi oluyor. Türkiye Jokey Kulübü İstanbul Veli Efendi Hipodromunda gerçekleşen projeye katılan engelli çocuklar hem eğlenip hem de tedavi oluyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinin düzenlediği At'la Terapi otizmli çocuklara umut oluyor. Veli Efendi Hipodromu Atla Terapi Merkezinde ata binmenin keyfini yaşayan engelli çocuklar bir yandan da tedavi oluyor.

"ENGELLİ BİREYLERİN AİLELERİYLE BU YÜKÜ PAYLAŞMAK LAZIM"

Türkiye Jokey Kulübüyle ortak bir protokol imzaladıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Doğan, "Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile ortak bir protokol yaptık. Şu ana kadar 200 engelli kardeşimizi atla terapi için buraya getiriyoruz. TJK'ye teşekkür ederiz böyle bir etkinlikte bizden ücret istemeden yanımızda durdukları için. Buraya gelen çocuklar çok mutlu, ayrılırken sevinç içinde ayrılıyorlar. Tekrar tekrar gelmek istiyorlar. Neticede engelli bireylerin aileleriyle bu yükü paylaşmak lazım. Çünkü bakımları gerçekten zor olabiliyor" dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde 10 kadar kurs olduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu: "Takı tasarımından tutun nikah şekerine kadar birçok kurs mevcut. Burada ortaya çıkan ürünlerin bir stantta satışını gerçekleştiriyoruz. Elde ettiğimiz tüm geliri engelli kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'da göreve geldiği ilk günden beri engelli kardeşlerimizin yanında, onlarla sürekli ilgileniyor. Bize de hep engellilerin yanında olmamızı ve elimizden ne geliyorsa yapmamızı öğretti."

AİLELER ATLA TERAPİDEN MEMNUN

İki çocuğu Atla Terapi eğitimi gören anne Feride Şahin, üç aydır kursa geldiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Atla Terapi dersleri gerçekten çok faydalı geçiyor. Çocuklar burada ders ve rehabilitasyonda. Algılarında problem var çocuklarımın. 6 ve 4 yaşında iki çocuğum burada. Derslerde durmuyorlardı, bunun tedavisi içinde algı sorununun çözülmesi gerekiyordu. Şu an bu algı probleminin kalktığını hissediyorum terapi dersleri sayesinde. Atların da çok faydası var. Çocuklarımda hayvan sevgisi artmaya başladı. Etkinlik devam ederse biz de gelmeyi sürdüreceğiz. Buraya geldikten sonra çocuklarım parka gitmek istemiyor, ata binmek istiyor. Otizmli çocukta takıntı olduğu için en azından atla bu etkinlik sayesinde çocuğun en azından bir isteğini belli aralıklarla yerine getirmiş oluyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Türkiye Jokey Kulübü Murat Doğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title