Haberler

Engele Ruhsat Verme" Etkinliği

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nce (TOFD) belediyelerden engelli kullanımına uygun olmayan yapılara ruhsat verilmemesi talebiyle "Engele Ruhsat Verme" etkinliği düzenlendi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nce (TOFD) belediyelerden engelli kullanımına uygun olmayan yapılara ruhsat verilmemesi talebiyle "Engele Ruhsat Verme" etkinliği düzenlendi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda TOFD ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuşan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, engelleri ortadan kaldırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Baş, kanunların çıktığını ancak uygulamaların istedikleri gibi olmadığını belirterek, "Biz her yıl birçok belediye başkanımızdan engelli standartlarına uygun olmayan projelere ruhsat vermemesi için söz alıyoruz. Bir yıl önce de bu meydanda söz aldık fakat ne yazık ki istediğimiz gibi o sözler yerine getirilmiyor. Bu konuda gerektiği gibi çalışma yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu yıl yine Engelliler Haftası'nın ilk gününde 'engelleri ortadan kaldıralım' demek için toplandık" dedi.

Konuşmanın ardından, etkinliğe katılan bazı motosiklet gruplarının üyeleri, engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için sahil yolunda tur attı.

Kaynak: AA / Güncel

bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title