Haberler

Engel Tanımayıp Evlendiler

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde su tesisatçısı 22 yaşındaki Furkan Arslan, doğuştan cam kemik hastası, 1 metre 20 santim boyunda ve 33 kilo ağırlığındaki 19 yaşındaki Gönül Oduncu ile davullu zurnalı düğünle evlendi. İki gönül bir olunca engel kalmadığını belirten Arslan, "Babası vermeseydi kaçırırdım" dedi.

Fethiye'de oturan Furkan Aslan, 2 yıl önce arkadaşı aracılığıyla sosyal paylaşım sitesi facebook'ta tanıştığı Gönül Oduncu ile internet üzerinden sohbet etmeye başladı. Aşık olan Arslan, bir süre sonra Oduncu'nun doğuştan cam kemik hastası ve yürüme engelli olduğunu öğrendi. Ancak bu durum çiftin aşkına mani olmadı. Annesi Fatma ve babası Ünal Arslan'ın da onayını olan Furkan Arslan, geçen nisan ayında Oduncu'nun Kargı Mahallesi'ndeki evine gitti. Genç kızı babası Ahmet ve annesi Nursel Oduncu'dan isteyen Arslan, ailenin 'evet' demesi üzerine büyük sevinç yaşadı.

DAVULLU ZURNALI DÜĞÜN

Hemen düğün hazırlıklarına bağlayan çift, dün gece Kargı Şehit Refik Cesur İlkokulu bahçesinde yapılan davullu zurnalı düğünle dünya evine girdi. Doğuştan cam kemik hastası ve yürüme engelli, 1 metre 20 santim boyunda ve 33 kilo ağırlığındaki Gönül Oduncu, düğünde gelinliğiyle boy gösterdi. Baston yardımıyla yürüyen Oduncu, pistin ortasına konulan sandalyeye oturarak oyun havalarında eşi Furkan Arslan'a eşlik etti. Düğüne, Oduncu'nun rehabilitasyon merkezinden çok sayıda engelli arkadaşı ve çiftin yakınları katıldı.

'TOPAL' ŞARKISI EŞLİĞİNDE OYNADILAR

Takı merasimi ve düğün pastasının kesilmesinin ardından eğlence doruğa çıktı. Davul zurna eşliğinde pisti dolduran davetliler, genç çiftin çevresini sararak saatlerce oynadı. Furkan Arslan, düğün boyunca eşi Gönül Oduncu'yu öpmeye doyamadı. Eşinin karşısında oynayan Arslan, davetlilerden alkış ve tezahürat aldı. Genç çift düğünün son bölümünde Oğuz Yılmaz'ın 'Topal' şarkısı eşliğinde oynadı. Elinde bastonla piste gelen Gönül Oduncu, şarkıya alkışlarla eşlik ederken davetliler de 'topal' figürleriyle gelinin etrafında döndü. Düğün halay ve zeybek oyunlarının ardından sona erdi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Küçük kardeşi de doğuştan cam kemik hastası olan Gönül Oduncu'nun Manisa'daki Celal Bayar Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Oduncu açıktan lise öğrenimine devam ederken Furkan Arslan'ın su tesisatçılığı işine devam edeceği belirtildi.

'BABASI VERMESEYDİ KAÇIRIRDIM'

Furkan Arslan, 2 yıl önce tanıştığı Gönül Oduncu'ya aşık olduğunu ve evlenmeye karar verdiklerini söyledi. Düğüne katılan davetlilere teşekkür eden Arslan, Oduncu ile herşeyi açıkça konuştuğunu ve çok iyi anlaştığını kaydetti. İki gönül bir olunca 'engel' diye bir şeyin kalmadığını belirten Arslan, "Babası vermeseydi kaçırırdım" dedi.

'ONU MUTLU ETMEYİ KENDİME GÖREV BİLDİM'

Sosyal paylaşım sitesi facebook'un tanışmalarına vesile olduğunu anlatan Arslan şunları söyledi:

"İlk başta alışamadım. Ancak onunla empati kurmaya çalıştım. Tanıştıktan sonra onu mutlu etmeyi kendimde bir görev bildim. Ona sevgimi gösterdim, o da karşılığını daha büyük bir şekilde veriyor. İnsan seviyorsa ne engel olursa olsun alır. Aileler bize çok destek verdi. Ona engellerini unutturarak yaşamaya çalışacağım. Yeri gelecek ben ona, yeri gelecek o bana yemek pişirecek. İnsan sevdikten sonra herşeyin üstesinden geliyor. Herkesin hayatında aksilikler oluyor."

'HERŞEY KENDİLİĞİNDEN İLERLEDİ'

Çok mutlu ve heyecanlı olduğu gözlenen Gönül Oduncu ise tanıştıktan sonra herşeyin kendiliğinden ilerlediğini vurguladı. Düğünlerinde tüm arkadaşlarının yanında olduğunu ve çok mutlu olduğunu aktaran Oduncu, düğüne katılan herkese teşekkür etti.

Furkan Arslan'ın annesi Fatma Arslan da oğlunu evlendirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Oğlunun kararının arkasında olduklarını ve gelinlerini çok sevdiklerini belirten Arslan, gelecekte de mutlu olmaları için ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title