Haberler

Engel Tanımayan Yaşamıyla Siyasete Hazırlanıyor

Kocaeli'de yaşayan evli 4 çocuk babası yürüme ve görme engelli 38 yaşındaki Murat Keleş, memleketi Erzurum'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmaya hazırlanıyor.

Kocaeli'de yaşayan evli 4 çocuk babası yürüme ve görme engelli 38 yaşındaki Murat Keleş, memleketi Erzurum'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmaya hazırlanıyor.

Murat Keleş, 1977 yılında Erzurum'un Oltu İlçesi'nde iki eşli babanın 25 çocuğundan 24'üncüsü olarak dünyaya geldi. İstanbul Gebze İmam Hatip Lisesinde eğitimine devam ederken, banliyö treninde düşmek üzere olan bir kadına yardım edince kendisi de trenden düşüp bacaklarını kaybetti. Murat Keleş, bedensel engelli olduktan sonra, sevdiği kızı vermedikleri için kaçırmaya giderken 1995 yılında trafik kazası geçirerek gözlerini kaybetti. Herşeye rağmen pes etmeyen, bir kamu kurumunda çalışarak malulen emekli olan Keleş, kendisini engelli olarak kabullenen sevgilisiyle 18 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor.

'SENİN AYAKLARIN GÖZLERİN YOKSA, BENİM VAR'

Engelliler için bugüne kadar çeşitli projeler hazırladığını belirten Murat Keleş, 62 il, 12 ülkeye giderek engellilerin sorunlarını dinlediğini belirtti. Engellilere evde bakım ücreti verilmesinin mimarlarından birinin de kendisi olduğunu söyleyen Murat Keleş, milletvekili seçilirse tüm engellilerin sesi olacağını aktardı. 2011 yılında da AK Parti'den milletvekilliği aday adayı olduğunu kaydeden Murat Keleş şunları söyledi:

"Bacaklarımı kaybettikten sonra sevdiğim kızı başkasına vereceklerdi. Kaçırmaya giderken ikinci kez kaza yaptım ve gözlerim görmez oldu. Tam ümidimi kesmişken sevdiğim bana 'Senin ayakların, gözlerin yoksa benim var. Hayatta beraber görür, beraber yürürüz' dedi. Evlendik ve 4 çocuğumuz oldu. Yürüyemiyor ya da göremiyorum diye pes etmedim. Sevdiğim kadınla tüm engelleri aştık. Engelli isterse Ağrı Dağı'nın zirvesine, Everest'e çıkar. Engelli isterse okyanusu yüzerek geçer. Türkiye'de engeliler için de bir bakanlık olmalı. Eğer milletvekili seçilirsem engellilerin tüm sorunlarını çözeceğim. Engellilerin sesi olacağım."

'ENGELLİLERİN İÇ DÜNYASINI TANIMAK LAZIM'

AK Parti iktidarıyla birlikte engellilerin çağ atladığını savunan Murat Keleş konuşmasına şöyle devam etti:

"AK Parti hükümeti engellilere evde bakım ücreti verdi. O projenin mimarlarından birisi de benim. Bu ücret engellileri sokakta dilenmekten, kaldırımlarda oturmaktan kurtardı. İşe girdi engelliler. Çalışamayanlara maaş verildi. Milletvekili olursam gelecekte engelliler için yaşayan, yaşatılan, huzur ve barış içinde bir ortam hazırlayacağım. Tüm engellileri evlerinde iş yapabilir hale getireceğiz. Sokakta, caddede, kaldırımda engelilerin sorunlarını onlarla birlikte yürüyüp tespit edeceğim. Engelliyi engelliden iyi kimse anlayamaz. Engellinin iç dünyasını anlamaya yönelik projelerim var. Engelli neden huzursuz? İç dünyasını tanımak lazım onların. Engelliyi hayattan koparan, isyana götüren, pasifize eden nedenleri araştıracağız. Sadece engelli değil engellinin bakımını yapanların da sorunlarını çözeceğiz." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Erzurum Oltu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title