Haberler

Enflasyon Zammı, Emeklinin Yüzünü Güldürecek

Güncelleme:

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın enflasyon rakamlarıyla ilgili "8.4 ile yüzde 9.4 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" açıklaması emekliyi umutlandırdı.

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, ocak zammını merakla bekliyor. Zamları enflasyona endeksli olan emekliler, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarıyla heyecanlandı. Başçı, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 70 ihtimalle orta noktası yüzde 8.9 olmak üzere yüzde 8.4 ile yüzde 9.4 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

BAŞÇI'NIN AÇIKLAMALARI UMUTLANDIRDI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yıl ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Temmuz ayında yüzde 5.7 zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, 2015'in ocak ayında da 2014'ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artacak. Bu nedenle enflasyonu yakından takip eden emekliler, Başçı'nın açıklamalarıyla umutlandı. Uzmanlar da açıklamalar ışığında bu yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 4'ü geçebileceği öngörüsünde bulundu.

KESİN RAKAMLAR OCAK AYINDA BELLİ OLACAK

"Dolayısıyla emeklilerin ocak zammı da bu tutarda olacaktır" diyen uzmanlar, kesin zam oranının ocak ayının başında enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kesinleşeceğinin altını çizdi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Temmuz-Eylül enflasyonu yaklaşık yüzde 0.69 çıktı. Ekim, Kasım ve Aralık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emeklilerin ocak zammı belli olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Erdem Başçı Bağ Kur Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (50)

hasan tahsin:

4 yıl iktisat fakültesinde okudum, böyle aptalca ekonomi haberi okumadım.

29
2
yanıtYanıtla
halai tezgüler:

resmen alay ediyorlar bir ara simit çay hesabı yapıyorlardı şimdide böyle paşamıza bin odalı saray emekliye yüzde bilmem kaç sadaka bırakın böyle aşağılıyıcı yorumları ayıptır.

26
3
yanıtYanıtla
burak:

sanki müjdeli haber veriyosunuz :)) lan 9 enflasyonla gelirinin eridiğinden bahsediyor 9 geri verse ne olur?

27
0
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

Emeklinin yüzü nasıl gülecek zaten bu oran aylar önçe emeklinin çebinde çıkmış,

26
0
yanıtYanıtla
zeki:

12 senedir güldüremediler de şimdimi güldürecekler. . . . ama bunlar yine oy verirler o zaman da ağlamayın emekliler. . . .

21
4
yanıtYanıtla
FABİL:

8. 5 MİLYON EMEKLİ BU İKTİDARA OY VERMESİN, İSTERSENİZ 2015''TE SANDIĞA GİTMEYİN. EMEKLİYLE RESMEN ALAY EDİYORLAR BEN BİR EMEKLİ OLARAK APTAL DEĞİLİM. . . FABİL.

21
3
yanıtYanıtla
soner KAYAMobil-ANDROID:

kendilerine kepçe ile emekliye çay kasiginin ucu ile veriyorlar

24
0
yanıtYanıtla
ERDAL BARUTAdınız Yazın:

SLK ÇA YAPILMIŞ, Bİ HABER. .

20
1
yanıtYanıtla
kapkara:

bana göre değişen bir durum olmaz sağ cebinden al sol cebine koy zaten vereceği parayı enflasyonla geri alıyor siz neyin hesabını yapıyorsunuz. . .

20
1
yanıtYanıtla
canikli:

hep böyle emeklinin yüzü gülecek haberleri ile on yıldır her sene yüzde onumuzu çaldılar bu eder toplamda yüzde yüz. yani maaşlarımıza bu gün yüzde yüz zam yapsalar bizden çaldıklarını vermiş olurlar. hala anlamadı cahil emekli, ler.

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title