Haberler

Enfeksiyonların Önlenmesinde El Hijyenine Dikkat

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Aşık Otman, hastane enfeksiyonlarının en az yüzde 30-50’si sadece el hijyenine uyum ile önlenebileceğini söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Aşık Otman, hastane enfeksiyonlarının en az yüzde 30-50'si sadece el hijyenine uyum ile önlenebileceğini söyledi.

Tokat'ta 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü dolayısı ile Tokat Devlet Hastanesi Anaokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle el hijyeni konulu çizgi filmler izlenildi. Tokat Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda ise Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Aşık Otman el hijyeni konusunda sunum yaptı. Otman, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve 'temiz bakım, güvenli bakımdır' sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmiş olduğunu söyledi. El hijyeninin el yıkama, antiseptikle el yıkama, antiseptikle el ovalama veya cerrahi el antisepsisini ifade etmek için kullanılan genel bir kavram olduğunu ifade eden Otman, "El hijyenine uyumun azalması hastane florasının değişmesine, hastane enfeksiyonlarının artmasına ve sorunlu yeni mikroorganizmaların ortaya çıkmasına neden olur. Oysaki hastane enfeksiyonlarının en az yüzde 30-50'si sadece el hijyenine uyum ile önlenebilir. Hastanemizde hastalarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek amacı ile hasta tedavi ve bakımı sırasında el hijyeni uyumunu en üst seviyelere getirmeyi hedefledik" dedi.

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan ve Tokat Devlet Hastanesi Yönetici Dr. Cengiz Yakıt'ın katıldığı program sonrasında hastane yemekhanesi girişindeki stantta el hijyeni uygulamalı olarak gösterildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title