Haberler

Enez'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Enez ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ve Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Enez ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ve Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Enez'in çok stratejik bir coğrafyada bulunduğunu söyledi.

Stratejik coğrafya nedeniyle ilçenin pek çok kez işgale maruz kaldığını belirten Bostancı, şöyle konuştu:

" Enez'in tarihine ve ortasında yükselen büyük kale surlarına baktığımızda, geçmişte savaş ve işgallerin izlerini gördükçe söylediklerimizin ne kadar anlamlı olduğu anlaşılmaktadır. Enez çok eski bir tarihe sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün akıl ve cesaretiyle yapılan birçok toplantı ve savaşlardan sonra büyük kurtuluş mücadelesi sonucu işgalci emperyalist güçler topraklarımızdan atılmıştır. Askeri güçle kazanılan zaferler, 1923'te Lozan'da da siyasi deha ile sonuçlandırılmıştır."

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, Halk Eğitim Merkezi ekibi halk oyunları gösterisi İpsala Belediyesi mehter gösterisi sundu, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı Bando ekibi konser verdi.

Tören dolayısıyla vatandaşlara belediye tarafından pilav ve aşure dağıtıldı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Bostancı Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title