Haberler

Enes'in Okuma Aşkına Belediye Desteği

Doğuştan kas erimesi hastalığı bulunduğu için okula gidip gelirken sıkıntı yaşayan 13 yaşındaki Enes Özgün'ün önündeki engeller, Şehitkamil Belediyesi sayesinde ortadan kalktı.

Doğuştan kas erimesi hastalığı bulunduğu için okula gidip gelirken sıkıntı yaşayan 13 yaşındaki Enes Özgün'ün önündeki engeller, Şehitkamil Belediyesi sayesinde ortadan kalktı.

Belediyeden yapılan açıklamada, doğuştan kas erimesi hastası olan ve bu nedenle okul hayatından birçok kez uzak kalan 5. sınıf öğrencisi Enes Özgün, öğretmenlerinin desteğiyle okuma-yazmayı öğrendi.

Okuma aşkıyla her gün okula gitmek isteyen fakat ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle bu amacına ulaşamayan Enes'e destek Şehitkamil Belediyesinden geldi.

Suboğazı Mahalle Muhtarı Mehmet Okur, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile irtibata geçerek, Enes için tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Fadıloğlu da Enes'in okula rahat bir şekilde gidebilmesi için küçük çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti.

Suboğazı Ortaokuluna giden Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası ekipleri, yanlarında götürdükleri tekerlekli sandalyeyi Enes'e teslim etti.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Enes ilk mutluluğunu öğretmenleri ve okul arkadaşlarıyla paylaşırken, Başkan Fadıloğlu'na da teşekkür etti.

Enes'in sınıf öğretmeni Emine Porsuk, "Enes, okuma arzusu olan, çalışkan ve derslerinde başarılı olan bir öğrencimiz. Genelde evde eğitim alıyordu. Kimi zaman babası kimi zaman ise hocalarımız evden alıp okula getiriyordu. Şimdi tekerlekli sandalyenin olması Enes için daha iyi olacak. Kolay şekilde okula gelip gidecek, arkadaşlarıyla iç içe olacak. Bizler de öğretmenleri olarak elimizden gelen her türlü desteği sunacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şehitkamil Politika Güncel Haberler

title