Haberler

Enerya, 2016 Yılında İlçelere Açılıyor

Güncelleme:

Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu, 2016 yılında Honaz ilçesine ve Denizli'deki en ücra köşelere kadar doğalgaz akışını sağlamaya çalışacaklarını ifade ederek, gerekli sayıya ulaşırsa diğer ilçeler için de çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu, 2016 yılında Honaz ilçesine ve Denizli'deki en ücra köşelere kadar doğalgaz akışını sağlamaya çalışacaklarını ifade ederek, gerekli sayıya ulaşırsa diğer ilçeler için de çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

Türkiye'de birçok ilin doğalgaz dağıtım işini üstlenen Enerya Denizli'de de çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında Denizli'ye 20 milyon TL'lik yatırım yapan ve kent merkezinde 230 bin haneye doğalgaz akışını sağlayan Enerya, şimdi de ilçelere açılmaya başladı. Honaz başta olmak üzere ilçelere de doğalgaz akışının sağlanması için çalışma yürütülürken, Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu değerlendirmelerde bulundu.

2015 yılında 20 milyon TL'lik yatırım yapıldığını kaydeden Tulukcu, "Bu yıl yatırımla dolu geçti. Yıl sonu itibariyle Denizli'de yaklaşık 230 bin dairenin doğalgaz arzı kullanıma hazır hale geliyor. Şu an itibariyle aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 200 bin civarında. Denizli'de 2006 yılından bu yana doğalgaz yatırım faaliyeti devam ediyor. Yıl boyunca gayet verimli çalışıldı. Kazasız belasız bir yılı geride bırakıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve altyapı şirketleriyle güzel işler yapıldı"dedi.

'DENİZLİ'DE DOĞALGAZI ARZI SAĞLANMAYAN MAHALLE KALMADI'

2016 yılında şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de doğalgaz çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Tulukcu şunları söyledi: "2016 yılının başına kadar Honaz ilçemize doğalgaz arzını sağlayacak olan orta basınç sistemini tamamlayacağız. 2016 yılı içinde Honaz ilçe merkezinde çalışmalarımız olacak. Bununla birlikte Denizli merkezindeki Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denizli'de yıl sonu itibariyle doğalgaz arzı sağlanmayan mahalle kalmadı. Ancak Denizli dinamik büyüyen bir şehir. 2016 yılında özellikle büyüyen mahallelere, yeni binalarla ilgili çalışacağız."

Doğalgaz arzının diğer ilçelere de gitmesi için bazı şartların olduğunu kaydeden Tulukcu, "İlçelere doğalgazın gitmesi için Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ bir yönetmelik yayınladı. Buna göre elektrik abone sayısının yüzde 60, doğalgaz için talepte bulunursa BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı bu ilçelere iletim hattı çekecek. Bizim işimiz bu noktadan sonra başlayacak. Dileriz ki ilçelerimizde bu sayı tamamlanır. Özellikle nüfus ve ekonomik olarak büyük ilçelerde bu sayının tamamlanmasını isterim"dedi.

Enerya'nın elektrik dağıtımı da yaptığını belirten Mehmet Akif Tulukcu, "Biz doğalgazın yanı sıra elektrik toptan satış şirketi olarak elektrik satışı da yapıyoruz. 2016 yılında doğalgazla beraber elektrik toptan satışını daha aktif hale getireceğiz"dedi.

Tulukcu Denizli'de yıllık 1 milyar metre küp gaz hacmi olduğun, bu hacmin yüzde 75'ini sanayide, yüzde 25'inin ise konutlarda tüketildiğini sözlerini ekledi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enerji Bakanlığı Denizli Türkiye Honaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title