Haberler

Enerjisa'ya "Gümüş Stevie Ödülü"

Enerjisa, dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendiren Stevie Ödüllerinde bu yıl "Gümüş Stevie Ödülü"nü kazandı.

Enerjisa, dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendiren Stevie Ödüllerinde bu yıl "Gümüş Stevie Ödülü"nü kazandı.

Enerjisa tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, 5 yıldır 14 ilde yürüttüğü "Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum" projesiyle "Avrupa Yılın Sosyal Sorumluluk Programı" kategorisinde ödüle layık görüldü. Enerjisa, proje kapsamında bugüne kadar 208 bin öğrenciye enerji verimliliği ve tasarrufu eğitimi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, topluma katkı sağlayacak sosyal sorumluluk faaliyetlerine her zaman önem verdiklerini belirterek, "Ülkemizin enerji alanında en önemli konularından biri olan enerji verimliliği hakkında kamuoyunda ve özellikle de geleceğimizin elçileri ilkokul öğrencilerinde enerji tasarruf algısını uyandıracak ve yaygınlaştıracak çalışmaları sürdürmeye büyük önem veriyoruz." ifadesini kullandı.

Daha küçük yaşlarda olan çocuklara eğlenceli eğitimler ve tiyatro sanatı ile ulaşarak onların enerji tasarrufu hakkında bilinçlenmelerini amaçladıklarını aktaran Pınar, "Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum' adını verdiğimiz sosyal sorumluluk projemizle 2010 yılından beri ilköğretim öğrencilerini enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda bilinçlendiriyoruz. 2016 yılında da devam ettiğimiz bu anlamlı çalışmamızın uluslararası alanda Stevie Awards'a layık görülmesi de bizi ayrıca gururlandırdı ve ne kadar anlamlı bir çalışma yürüttüğümüzü tekrar hatırlattı. Hedefimiz çok daha fazla öğrenciye ulaşmak, enerji verimliliğinin önemini genç nesillerimize anlatmak. Enerjisa'nın Enerjik Gönüllülerinin desteği ile 440 okulda 208 bin öğrenciye enerji verimliliği ve tasarrufu eğitimi vermeyi başardık. Sektörde bu alanda alınan ilk uluslararası ödülü ülkemize getirmenin gururunu yaşıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Verilen bilgiye göre, Enerjisa, "Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum" projesi kapsamında elektrik dağıtım hizmeti sağladığı 14 ilde enerji verimliliği eğitimleri gerçekleştirildi. Söz konusu projede gönüllü Enerjisa çalışanlarıyla Enerji Verimliliği Tiyatrosunu da hayata geçiren şirket, Bremen Mızıkacıları oyununu enerji verimliliği temasına uyarlayarak, çocukların eğlenirken öğrenmelerini amaçlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Pınar Gümüş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title