Haberler

    Enerjisa Tufanbeyli Linyit Santrali Açıldı

    Enerjisa Tufanbeyli Linyit Santrali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kurulan tesis tam kapasite ile çalıştığında 450 megavat kurulu güce ulaşacak. Erdoğan'ın açıklamalardan satır başları şöyle;

    1,1 milyar dolarlık yatırım. 6 milyar dolarlık doğal gaza denk kömür kullanılarak 1,5 milyon konutun tüketimini karşılayacak enerji üretilecek. İnşaat sırasında çalışan sayısı 4 bin 500 ve işletme sırasında bin kişiye istihdam oluşturacak.

    Türkiye'nin en yüksek, Avrupa'nın 4. büyük soğutma kulesi sayesinde emisyon değerleri uluslararası standartların altına  düşürüldü.

    Mevcut durumda, Türkiye'nin özel sektöre ait en büyük linyit santrali.

    "Şahsen ithal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım"

    Enerji ithalatımız 11,5 milyar dolarken, 2014'te 55 milyar dolara yükseldi. Geçen yıl petroldeki düşüş sayesinde ithalatı 38 milyar dolarda tutabildik. Cari açığımızın önemli bölümü enerji hammadde ithalatından kaynaklanıyor. Doğal kaynakları ve kendi kaynaklarımızı daha çok kullanarak dışa bağımlılığı asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Ben şahsen ithal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım. Cari açığı arttırdığı için karşıyım. İthalde 5 kullanacağına, bunda 10 kullanırsın.

    "Kömürü en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız"

    Bu arada özellikle 13 yılda bu alanda birçok adım atıldı. Hem kamu kaynaklarını hem de özel sektörü adeta seferber ettik. Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak rüzgarla karşılamak mümkün değil. Kömürü en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Dünyada kömür yüzde 29'luk oranla en çok kullanılan enerji kaynağı olarak petrol ve doğalgazın önündedir. Yeterli petrol ve doğalgazımız olmayabilir ancak zengin sayılabilecek kömürümüz var. Kömürün liderliği elden bırakmayacaktır.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Tufanbeyli Türkiye Sektörel Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title