Haberler

Enerjisa'dan Başkan Culha'ya Ziyaret

Enerjisa Hatay Bölge Müdürü Selman Nair beraberinde Hatay Şebeke Operasyonları Müdürü Refik Bolat, İskenderun İlçe Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç ve İskenderun Takım Yöneticisi Erol Hızıroğulları ile birlikte Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti.

Enerjisa Hatay Bölge Müdürü Selman Nair beraberinde Hatay Şebeke Operasyonları Müdürü Refik Bolat, İskenderun İlçe Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç ve İskenderun Takım Yöneticisi Erol Hızıroğulları ile birlikte Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret etti.

2015 yılında Hatay'ın enerji sorununu çözmek için 65 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Selman Nair, "Göreve geldiğimiz günden itibaren yılların birikimi ve ihmallerden kaynaklı sorunları çözmeye çalışıyoruz. Jeneratör atlama hatlarını çözdük, rutubetten sık sık kesilen hatları düzelttik, trafo takviyeleri gerçekleştirdik. Esnaftan, enerji sorununun yüzde 70-80 oranında azaldığını duymak bizlerin doğru yolda olduğunu gösteriyor zaten. Arsuz'da asıl iyileştirme ise 2016 yılında olacak. Enerjisa olarak sorunları hızlı planlama ile çözmeye çalışıyoruz" dedi.

2016 yılı çalışma dönemiminin mart ayında başlayacağını belirten Nair, "Bu yıl bölgeye 65 milyon para harcadık ve 8 milyonluk malzeme masrafı yaptık. Bu yatırımların da olumlu yansımalarını bölgede görüyoruz. Yerel yönetimlere müteşekkirim. Özelleştirme sürecinde büyük bir sabır gösterdiler. TEDAŞ özelleştirildiğinde sahadaki tepki devam etseydi, iş yapamazdık. Yeni ve genç bir ekip göreve geldi. Bu bize hem tecrübe, hem de iletişim konusunda sıkıntı yaşattı. Ama bu sorunları hep birlikte aştık. Hep beraber yöreye hizmet ediyoruz. Arsuz'da elektrik kesintilerinin azalması bize büyük bir keyif verdi. Kurumlar arası iletişimi artırmak için bu tür ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. 2016 yılında "Yeniden Arsuz, yeniden İskenderun" planlamasıyla birlikte, Payas ilçemizde de yapılacak olan yatırım hamleleriyle Ağustos -Eylül ayları gibi elektrik problemi kalmayacak" diye konuştu.

İlçedeki enerji sorununa kalıcı çözümler bulmak amacıyla çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Enerjisa yetkililerine teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, uzmanlık alanı olan elektrikle ilgili tüm sorunları ve çözüm önerilerini dosya şeklinde enerji bakanı ile Enerjisa Genel Müdürüne rapor şeklinde sunduğunu hatırlattı. Arsuz'da yapılan ve devam eden enerji hamleleriyle ilçe genelinde elektrik konusunda ciddi bir rahatlama yaşandığını anlatan Başkan Nazım Culha, Karaağaç Mahallesi'nin elektrik konusunda kangrenleşmiş sorunları olduğunu ifade ederek, ilçedeki elektrik şebekesinin çok eski olduğuna dikkat çekti ve sorunların çözümü için Enerjisa kurmaylarıyla fikir alışverişinde bulundu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Arsuz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title