Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Yahyalı ilçesinde vatandaşlarla buluşarak, esnafı ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Yahyalı ilçesinde vatandaşlarla buluşarak, esnafı ziyaret etti. Ardından partililerle buluşan Yıldız yaptığı konuşmada, "PKK terör örgütü tarihinin en büyük zayiatını son 1,5 ayda verdi. 2 binden daha fazla terörist etkisiz hale getirildi. Ülke için uğraştık, silahları bırakmaları için uğraştık ama kalkıp da 15 Temmuz'da 'demokratik halk hareketi başlamıştır' diyorsa bizim ona kayıtsız kalmamız sözkonusu değildir" dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren - Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, Yahyalı ilçesinde vatandaşlarla buluşarak, esnafı ziyaret etti. Milletvekili adayı Yıldız, esnaftan 1 Kasım seçimleri için destek istedi. Ardından Yıldız, AK Parti ilçe teşkilatında partililerle buluştu. Yıldız, partililere yaptığı konuşmada, "1 Kasım seçimleri öncesinde sizlerle bir aradayız. Yahyalı Kayseri'de AK Partinin yükünü en fazla taşıyan ilçelerimizden birtanesi. Kayseri ise ülkemizde AK Partinin yükünü en fazla taşıyan illerimizden bir tanesi. O yüzden yalnızca parti açısından değil davamız açısından 1 Kasım seçimlerinin önemi çok fazla. Her birinizin en ufak bir kırgınlığı varsa bunları geride bırakacak, AK Partinin iktidar olması için elinden gelen tüm gayreti gösterecek" diye konuştu.

Yıldız ayrıca, "Türkiye'nin etrafına bakın, bir ateş çemberi. Sıkıntının daha da arttırılmak istendiği bir ortamdan geçiyoruz. Her zamankinden daha fazla AK Partiye ihtiyaç var. Bu yalnızca partimizin meselesi değil, bu Türkiye'nin meselesi. O yüzden bu seçimlere çok daha fazla önem vereceğiz. İllerin milletvekili sayısı ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Allah verdiğinden geri koymasın deriz, bizim Kayseri'de 7-1-1 vekil sayımız vardı. Gerçekçi olalım. En az 7 milletvekili çıkartmamız lazım. Eğer bizler 276'yı elde etmemiz gereken 1 Kasım seçimlerinde Allah vermesin 1 milletvekili sayısı ile kaybetsek buna hepimiz üzülürüz. O yüzden eş dost akraba demeden, tanımadık demeden herkese mutlaka ulaşacağız. Herkese AK Partiyi anlatacağız. Anlatacak çok şeyimiz var" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Yıldız, "7 Haziran seçimlerinde bizlerin anlatmakta güçlük çektiği bazı konular oldu. Vatandaşımıza ne anlatırsanız onu anlar. Vatandaşımız bize hep dürüst davrandı. O verirken de vermezken de bunu hep hissettik. Çözüm sürecinde neler yaptık bunları anlatacağız. 'Analar ağlamasın' diye yola çıktık. Türkiye'nin en büyük kamburu AK Parti döneminde çıkmış bir PKK terör örgütü değil, 35 yıldan beri Türkiye'nin sırtından inmeyen ve onu sürekli yıpratmaya çalışan bir terör örgütü. Biz 'silahlarınızı gömün ve silahlarınızı bir daha elinize almayın' dedik. O zaman hatırlarsınız Kürtçe ile alakalı dil kurslarının serbest bırakılmasını istediler. Dershaneler açıldı. Allah aşkına kim gitti dershaneye. Dershaneler kapandı. Eğer bizim burada Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine katkı koyacak bir şey varsa zaten vatandaşımız bunu tercih ediyor. Biz şimdi böyle yapınca neyimiz eksildi ama ortada birliği sağlamakla alakalı bir mesafe katedildi" ifadelerini kullandı.

Terör meselesine değinen Yıldız, "15 Nisan 2015'de seçimlerden önce silahları bırakmadılar. Artık yapmamız gereken silahların bıraktırılmasıdır. Türkiye Cumhuriyetinin birliğine ve beraberliğine kim destek veriyorsa o bizim yanımızdadır. Kim destek vermiyorsa o bizim karşımızdadır. O yüzden bunları anlatacağız. PKK terör örgütü tarihinin en büyük zayiatını son 1,5 ayda verdi. 2 binden daha fazla terörist etkisiz hale getirildi. Ülke için uğraştık, silahları bırakmaları için uğraştık ama kalkıp da 15 Temmuz'da 'demokratik halk hareketi başlamıştır' diyorsa bizim ona kayıtsız kalmamız sözkonusu değildir. Bunun cevabını hamd olsun veriyoruz. Bununla alakalı alması gereken cevabı alıyorlar. Bunda kimsenin tereddüdü olmasın. Biz bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kast eden kim olursa olsun onun karşısında olduğumuzu söylüyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Taner Yıldız Ak Parti Yahyalı Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title