Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de Açıklaması

"12 Eylül'ün, 27 Mayıs'ın ruhu, günümüzde bugünkü darbecilerle beraber yaşıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "12 Eylül'ün, 27 Mayıs'ın ruhu, günümüzde bugünkü darbecilerle beraber yaşıyor. 1960'larda, 80'lerde, 28 Şubatlarda ve en son 17 Aralık'ta, yükselen Türkiye'yi tutup paçasından aşağıya çekmek istediler. Bizim şapkamız filan yok, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Milletimizle beraber duruyoruz" dedi.

Bakan Yıldız, Yeşilhisar ilçesinde yaptığı konuşmada, ilçeye doğalgaz getirmeyi amaçladıklarını belirterek, vatandaşlardan haziran ayının sonuna kadar kaymakamlıklara doğalgaz talebi için müracaat etmelerini istedi.

Türkiye'de büyük bir oyun oynandığını ifade eden Yıldız, halkın verdiği yetkiyi kimsenin bilmediği bir yapıya teslim etmelerinin istendiğini söyledi.

Vatandaşın tercihlerine saygı duyduklarını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Başbakanımız 'vatandaşımın tercihlerini öpüp başımın üstüne koyarım' diyor. 30 Mart'ta ne sonuç çıktı, o bizim baştacımız. Kimse endişe etmesin, kimse paniklemesin. Bakın biz rahatça gidiyoruz seçime. Allah'ın izniyle biz bu seçimi hem Yeşilhisar' da hem de Kayseri'de alacağız. 12 Eylül'ün 27 Mayıs'ın ruhu, günümüzde bugünkü darbecilerle beraber yaşıyor. 1960'larda, 80'lerde, 28 Şubatlarda ve en son 17 Aralık'ta, yükselen Türkiye'yi tutup paçasından aşağıya çekmek istediler. Bizim şapkamız filan yok, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Milletimizle beraber duruyoruz."

Yasa dışı dinlemeler

Yasa dışı dinlemelere de değinen Yıldız, " Kayseri'nin bağrından çıkmış olan sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü utanmadan, sıkılmadan dinliyorsunuz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı her yönüyle mahremiyle beraber dinliyorsunuz. Bizler, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanlarını Allah aşkına 27 ülkeyi dolaşan Enerji Bakanı'nı dinleyip ne yapacaksınız? Siz, bizleri ak alınla, ak yürekle gönderdiniz. Bu kardeşlerinizden şüpheniz olmasın. Bunun adı casusluktur, biz bunlara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

- AK Parti Grup Başkanvekii Elitaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise 30 Mart seçiminin önemine vurgu yaparak, "Başbakanımızın deyimiyle bu ' Türkiye için bir istiklal savaşı mücadelesidir" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle devam etti:

"Başbakan ile Genelkurmay Başkanı'nın devlet sırlarının görüşüldüğü, bir yandan Ukrayna Kırım meselesi, bir yandan Suriye meselesi, İran, Irak meselesi... Devletin tüm gizli kodlarının dinlendiği ve bunun uluslararası casusluk örgütlerine pazarlandığı bir süreci beraber yaşıyoruz. Bunun için bu seçim diğerlerinden çok daha önemli bir seçim. Türkiye'de, AK Parti iktidarı bundan önceki seçimlerin fevkinde bir oy aldığı takdirde huzur ve istikrarın, sükunetin var olduğunu göreceğiz. Aksi halde yalanlara, iftiralara, montaj kasetlere inandığımız takdirde, AK Parti'ye ders verelim diyenlere uyup da başka yollara gittiğimiz takdirde, bundan sonra İsrail'in ve başka ülkelerin Türkiye ile ilgili heves ve hesabı olanların, bu coğrafyayı bölüşmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmüş oluruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Elitaş, "Başkalarının yaptığı üretimden faydalananların ömürleri az olur. Deniz Baykal'ın kaseti üzerinden o koltuğa geldi, oturdu, şimdi montaj kasetlerle AK Parti iktidarına saldıranların kasetinin yüzünden kendi koltuğundan da olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, vatandaşlara seçim otobüsünden karanfil attı. Yeşilhisar Belediye Başkanı İhsan Ünal, Bakan Yıldız'a ilçeye özgü Soğanlı bebeği hediye etti. - Kayseri

Kaynak: AA / Politika

Taner Yıldız Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title