Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Yıldız, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nin eğitim binasının temel atma törenine katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Yıldız, törende yaptığı konuşmada, kazanılan paraların ve servetlerin yoksullar ve hayır için harcanmasının önemine değindi.

Allah rızası için yapılan yardımların karşılığının hem bu dünyada hem öbür dünyada alınacağını ifade eden Yıldız, "Hazreti Hüseyin, Küfe halkına hitap ederken, 'Ben Hazreti Ali'nin ve Hazreti Fatıma'nın oğluyum. Alemlere rahmet olarak yaratılmış Hazreti Peygamberin de torunuyum. Beni tanıyor musunuz' der. Halk, 'ne dediğini anlamadık' der. Hazreti Hüseyin yine tekrar eder. Yine anlamadıklarını söylerler. Bunun üzerine Hazreti Hüseyin 'Siz anlamamakta haklısınız çünkü sizin karnınızda haram lokma var' der. İnsanların birbirini anlayabilmesi ve bir gaye etrafında buluşabilmesi için pek çok şart gerekiyor. Burada bir gaye etrafında bir araya gelmiş insanların bir hayrına şahit oluyoruz" şeklinde konuştu.

Dini eğitimin önemine değinen Yıldız, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 450 civarındaki imam hatip okulunun sayısını 2 bin 74'e çıkardığımızda dediler ki 'bu okullar 5'e katlandı. Bunu niçin yapıyorsunuz.' Eğer talep olmazsa arz olmaz. 4+4+4 eğitim sistemiyle beraber gençlerimizin kendi isteklerine bağlı olarak Siyer-i Nebi derslerini zorunlu matematik dersinden sonra ilk sırada tercih ettiklerini görüyoruz çünkü vatandaşımızın, halkımızın özünde, dokusunda bu var. Acizane bir tavsiyem var. Arapçayı konuşabilen hocalarımızın sayısının az olduğunu gördüm. Arapçayı hem konuşabilen hem yazabilen hocalarımızın olmasını temenni ediyorum. Bu hizmete katkı sunan hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu hayırseverliğin tüm illerimize yayılmasını diliyorum."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise ihlasla yardım yapanların, yardımlarının karşılığını Allah katında alacaklarını söyledi. Temeli atılan binanın 2014'te hizmete açılmasının beklendiğini belirten Düzgün, "Din görevlilerinin bilgilerini taze tutmaları önemli. Görevlilerimizin güzel mekanlarda yetişmelerini, eğitim almalarını önemsiyoruz" dedi.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın yaptığı duanın ardından binanın temeli atıldı. İlme Hizmet Derneğinin katkılarıyla Kerkük Bulvarı'nda inşa edilecek binanın temel atma törenine, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Hz. Hüseyin Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title