Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Yıldız: "Bundan sonra Türkiye, gerek Akdeniz'deki projelerden gerekse Karadeniz ve Şahdeniz projelerinden kaynaklanan bütün petrollerin doğal gazla beraber taşınabileceği bir ülke olacaktır. Büyüyen Türkiye'nin yine aynı şekilde büyüyen ve gelişen boru hatları yapılacaktır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bundan sonra Türkiye, gerek Akdeniz'deki projelerden gerekse Karadeniz ve Şahdeniz projelerinden kaynaklanan bütün petrollerin doğal gazla beraber taşınabileceği bir ülke olacaktır. Büyüyen Türkiye'nin yine aynı şekilde büyüyen ve gelişen boru hatları yapılacaktır" dedi.

Kayseri Ticaret Borsasının (KTB) yeni yönetim kuruluna kutlama ziyaretinde bulunan Bakan Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki boru hatlarından 1990 yılından bu yana yaklaşık 5,3 milyar varil civarında petrol taşındığını söyledi.

Bunun çok ciddi bir rakam olduğunu belirten Yıldız, "Bugünkü rayiç bedellerle çarpsanız bu, bedel olarak 500 milyar dolarlık bir rakama karşılık geliyor. Türkiye coğrafyasından kaynaklanan avantajları artırdıkça her geçen yıl bu miktar daha da artacak. Yıllık taşınan miktar, 375 milyon varillerden şu anda 435 milyon varillere çıktı. Bu, Türkiye adına sevindiricidir" diye konuştu.

Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bundan sonra Türkiye, gerek Akdeniz'deki projelerden gerekse Karadeniz ve Şahdeniz projelerinden kaynaklanan bütün petrollerin doğal gazla beraber taşınabileceği bir ülke olacaktır. Büyüyen Türkiye'nin yine aynı şekilde büyüyen ve gelişen boru hatları yapılacaktır. Biliyorsunuz bunların her birinden taşıma ücreti alıyoruz, Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'ndan tutun da bütün Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'na varıncaya kadar... Hem Türkiye'nin hem Botaş'ın gelirleri açısından bu bizim için önemli. Biz doğal gazı en ucuza almıyor olmamıza rağmen, Avrupa'da en ucuza doğal gaz satan ülkeyiz şu anda. Bunu nasıl yapıyoruz derseniz, bunlardan biri de işte bu boru hatlarından elde edilen gelirler. Bunlar Botaş'ın para havuzuna giriyor ve maliyetle alakalı diğer değerleri hafifletmeye, azaltmaya ve vatandaşımızın, sanayicimizin lehine kullanmaya çalışıyoruz. Bu yüzden boru hatlarında yapılacak her proje vatandaşımızın cebine giren para olacaktır. Bunu vergi yoluyla değil, enerji sektöründeki bu tür sübvansiyon yoluyla da yapıyoruz. Doğal gazı ucuz kullanmamızın nedenlerinden birisi de boru hatlarından geçen gerek ham petrol gerekse doğal gazla alakalı taşıma projelerinden elde edilen gelirlerdir."

Konuşmaların ardından, KTB Başkanı Şaban Ünlü, Bakan Yıldız'a plaket takdim etti. Bir süre önce Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Mahmut Hiçyılmaz'ı da makamında ziyaret eden Yıldız, Hiçyılmaz'a yeni görevinde başarılar diledi. Hiçyılmaz, Yıldız'a plaket verdi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Akdeniz Kayseri Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title