Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız İTÜ Öğrencilerini Kabul Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avustralya'da yarışlara katılacak olan "İTÜ Güneş Enerjisi Arabası" için öğrencilere 30 bin TL destek sağlayacağını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avustralya'da uluslararası bir yarışmaya katılacak olan ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerini makamında ağırladı. Farklı bölümlerden mühendislik öğrencileri tarafından hazırlanan "İTÜ Güneş Enerjisi Arabası"nın önemli bir bilimsel çalışma olduğunu söyleyerek, araç hakkında bilgi aldı. "ARIBA 6" isimli aracın yüzde 85 yerli olduğunu belirten öğrenciler, "Araba 392 güneş paneli sayesinde 70 kilometre hız yapabiliyor. Bu oran 130 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Ankara'dan İstanbul'a 60-70 kilometre hızla geldik. Burayı gelmenin maliyeti 2 lira civarında oldu. Araç ise 300 bin TL'ye mal oldu. Aracın görünüşü farklı olduğu için trafikte garip bakışlarla karşılaştık. Trafiği de hesaba katarsak yaklaşık 7 saatte Ankara'ya ulaştık" diye konuştu.

Bakan Yıldız, "Güneşin başımızın üstünde yeri var. Güneş yakar fakat enerji tasarrufuyla cebimizi serinletecek. Türkiye'de 600 megabatlık güneş enerjisiyle alakalı lisans için piyasaya açıldık 9 bin megabat civarında başvuru geldi. Yerli üretimle ilgili teşvik veriyoruz. 60 milyar dolarlık enerjinin 33 milyon dolarlık kısmını ulaşıma harcıyoruz. 7 milyon civarında araç sayısı 17 milyona çıktı. Trafiğe giren araç sayısı 1 milyon civarında. Bu proje inşallah ticarileşir ve yakıt kullanımımızda dışa olan bağımlılığımız azalmış olur. Biz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak projeleri destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden araba hakkında bilgi alan Yıldız, daha sonra Bakanlık bahçesine getirilen "İTÜ Güneş Enerjisi Arabası"nı inceleyerek, 'Avustralya'da World Solar Challenge' yarışmasına katılacak olan araba için 30 bin TL destekle katkı sağlayacağını söyledi. Aracı bakanlık bahçesinde kullanarak test sürüşü yapan Yıldız "Son derece ümit var. Makam aracı olarak ileride değerlendirilecektir. Makam aracı olarak değerlendirildiğinde bakanlık olarak bizim değerlendirmemiz gerekir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title