Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'dan Dünya Çocuk Günü Mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Çocuklar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Çocuklar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yıldız, mesajında, geleceğin yöneticisi ve güvencesi olan çocukların iyi yetiştirilmesi milletin ortak amacı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

" Onlara şanlı bir tarih, her yönden gelişmiş ve müreffeh bir ülke, maddi ve manevi yönden sıkıntılarını çok büyük oranda gidermiş gözbebeği bir Türkiye bırakmak için çocuklarımız hepimizin hayatında en önemli unsur olmalıdır. Zaten bizim inancımız, geleneklerimiz ve tarihimiz bu konuda gurur duyulacak bir tablodur.

Her millet, kendi çocuğuna geleceği olarak bakar. Her çocuğun eğitim, sağlık, barınma beslenme ve benzeri konulardaki ihtiyaçları başta ailesi olmak üzere yaşadığı devlet tarafından sağlanır. Biz, savaşlarda yetim kalan düşman çocuklarına bile bakan, çocuklarına gerçekten değer veren, hayatını çoğunlukla çocuklarına adayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dolayısıyla bu bilinçle, iktidar olduğumuzdan beri çocuklarımızın daha rahat yaşayabilmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye çalışıyoruz. Ayrıca "Sosyal Devlet" anlayışımız gereği, ailelerimizin maddi- manevi mağduriyetlerini giderme konusunda birçok proje hayata geçirilmiştir ve yoksulluktan en çok etkilenenlerin çocuklarımız olduğu bilinciyle, bu alandaki çalışmalarımız aralıksız devam ettirilmekte ve yeni çözüm önerileri geliştirilmektedir.

İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi için dünyanın neresinde olursak olalım çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı olması dileğiyle tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Günü'nü kutlarım."

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ise çocuklar arasında ortak duygu ve dilin oluşmasını, çocukların daha iyi şartlarda yetiştirilip geleceğe hazırlanmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin gerçekleşmesinin sağlanması amacıyla, Ekim ayının ilk Pazartesi günü "Dünya Çocuk Günü" olarak kabul edildiğini belirtti.

Tamer mesajında şu ifadelerde bulundu:

"Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre'de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur. Konferans da çocukların korunmasına dair Cenevre Bildirgesi de kabul edilmiştir.

Çocuklarımızın Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan tüm hakları elde ettiği bir dünya temennisi ve dünyada ilk kez Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram hediye etmiş bir ülke olmanın gururu ışığında, çocuklarımızın "Dünya Çocuk Günü" nü kutlarım. Ülkemiz tarafından da imzalanmış olan Çocuk Hakları Sözleşmesinin ilke ve hükümlerinin toplumun tüm kesimlerinde çocuklar ve yetişkinler tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesini temenni si ile, tüm çocuklarımızın gözlerinden öper, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dilerim." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title