Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Adana'da Açıklaması

"BTC, kurulduğundan bu yana TPAO'ya 12 milyar dolarlık gelir oluşturdu"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı ile ilgili olarak, "BTC, kurulduğundan bu yana TPAO'ya 12 milyar dolarlık gelir oluşturdu" dedi.

Yıldız, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Adana'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, kentin tükettiğinden daha fazlasını üretebildiğini söyledi.

Kentin enerji sektöründe de kritik noktada bulunduğunu anlatan Yıldız, "Ayrıca siyasi açıdan yalnızca Adana'nın yükünü değil, 30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin de yükünü kaldırabilecek bir performansı Adana'da görüyoruz. Çalışmalarda katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Adana'daki seçimlerin, büyükşehir belediyesi almaları ile sonuçlanacağına inandığını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Adayımız Abdullah Torun'u uzun zamandır tanıyorum. Ben de bir nebze Adana'da bu çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla buraya geldim. Aynı zamanda bugün Ceyhan'da Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattı ile alakalı da bir çalışmaya katılacağım. BTC, kurulduğundan buyana TPAO'ya 12 milyar dolarlık gelir oluşturdu. Bu çok önemli bir rakam, böyle bir ticaret hacmi oluştu. TPAO da oranın ortaklarındandır. O nedenle bugün hem siyasi hem de teknik çalışmalar yapacağız."

İl Başkanı Fikret Yeni ise kentte ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Bakan Yıldız'ın ziyaretin kendilerine güç verdiğini söyledi.

Ziyarette AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç de hazır bulundu. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Ceyhan Bakü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title