Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin 7 Haziran seçimleriyle tekrar siyasi istikrar testinden geçeceğini belirterek, "Siyasi istikrarı tercih edenlerle 'acaba bunun dışında bir maceraya girdiğimizde biz de başarılı olur muyuz?' diyenlerin arasındaki testtir bu" dedi.

Yıldız, bir otelde sivil toplum örgütleri temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'de bir değişimin yaşandığını, bunun insanlar ve iller tarafından hissedilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyanın ve Türkiye'nin büyüdüğünü ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Türkiye, dünyanın büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Bir ülkenin büyürken değişmesi veya değişirken büyümesi, son derece dikkatli yönetim ister. Son derece itinalı yönetim ister. Türkiye'de her türlü askeri darbe, verilen bütün oyları askıya almıştır. Bir darbe 10 yıl, 20 yıl geriye götürmüştür. Gelen hükümetler ise 'sıfırdan başlarız' demişlerdir. Bunun rastgele olabildiğini düşünmek, çok ciddi bir saftirikliktir. Toplumsal olayların hiçbirisi rastgele olmaz. Bir hesap kitap ve mühendislik işidir. O yüzden AK Parti, tekraren söylüyorum, yalnızca Allah'a inanan ve vatandaşından, halkından aldığı oylardan başka hiçbir yere hesap vermeyen parti olarak iktidara geldik. Bu, değişimin başlangıcıydı."

"Bu iktidarda biz çok ciddi aldanmışlık duygusunu tattık"

"Bir ülkede siyasi istikrar yoksa bütün değerleri sıkıntıya girmiş demektir" diyen Taner Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye, 7 Haziran seçimleriyle tekrar siyasi istikrar testinden geçecektir. Siyasi istikrarı tercih edenlerle, 'acaba bunun dışında bir maceraya girdiğimizde biz de başarılı olur muyuz?' diyenlerin arasındaki testtir bu. Her türlü oya, seçmene ve tercihlerine saygımız sonsuz. Biz iyi niyetimizle ve yakıcı gayretimizle çalışıyoruz. Biz sonuçtan mesul değiliz, niyet ve gayretlerimizden mesulüz. O yüzden parti kapatmaları, post modern darbeler, bazen üniformalı, bazen siviller, bazen çok uzaklardan, bazen yakından, bazen hiç tanımadığımız, bazen çok iyi tanıdığımız insanlar tarafından yapılanlar. Bu iktidarda biz çok ciddi aldanmışlık duygusunu tattık. İnsan, kendisini sevmediğini söyleyenlerle alakalı herhangi bir sukutuhayale uğramaz ama yanınızda, beraber çalıştığınız insanlar tarafından bir günün içerisinde düşman ilan edilmenizi bir insan fıtratı kaldıramaz."

Bakan Yıldız, 13 yıllık iktidarları döneminde her türlü duyguyu yaşadıklarına işaret ederek, "Vatan haini, sizi sevmiyoruz, sizi beğenmedik, zenciye benziyorsunuz, biz size göre daha beyazız, siz bu ülkede bulunmamalısınız' diyenler, her türlü cümleyi söyleyenler oldu. Sonuçta biz paralel yapı ile beraber, insan ufkumuzu etkileyen çok ciddi sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Şunu biliyorduk, şikayet makamında değildik. Biz vatandaşımızın verdiği yetkiyi son ana kadar kullanması gerektiğine inanan bir partiyiz. Vatandaşımız ne zaman sandıkta yine cevabı verdi, biz onunla alakalı işlemlere aynı şekilde devam ederiz" şeklinde konuştu.

"Bir ülkenin iktidar partisi istikrarı kurup tesis etmek zorundadır"

"Bu ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanına en ağır hakaretlerde bulunacaksınız, onları farklı sıfatlarla niteleyeceksiniz, sonra da biraz sinirlendi diyeceksiniz" ifadesini kullanan Yıldız, şunları kaydetti:

"O insanlar sinirlenmeyecek mi bu duruma? 'Diktatör' diye ilan edeceksiniz, karikatür dergilerinde en ağır hakaretleri hiçbir ülkede karşılaşılmayacak hakaretleri buradan yapabileceksiniz. Hangisi doğru? Bugün Kilimli ilçesinde çok güzel bir şeyle karşılaştık. Bir binanın içerisinde AK Parti, CHP ve MHP'nin teşkilatı var. Hepsi komşu olmuşlar. Türkiye seçim zamanındaki gerginliklerden de uzaklaşmak zorunda. Bir işin nasıl yapılamayacağını değil, nasıl yapılacağını tarif eden partilerin kazanacağı ortamı oluşturmamız lazım. Demokrasinin bütün şubeleriyle alakalı her konuda olduğu gibi bizlerin de bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi lazım. Türkiye artık eski Türkiye değil. Vatandaşımız kazanımlarından ve kazandıklarından ödün ve taviz vermez. Daha aşağısına da razı olmaz. AK Parti, enkaz edebiyatı yapmadan şu ana kadar yüzlerce, binlerce iş yaptı."

Redevans sahipleriyle görüşme

Ziyaretinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) redevansçılarıyla görüştüğünü hatırlatan Bakan Yıldız, "En az iki asgari ücret olacak' demiştik. Hafta sonu tatillerini arttırdık. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, vesaire bunun bir maliyeti var. Redevansla çalışan işletmelerin bu maliyetle karşılaşmaması ve farkların ödenmesiyle ilgili kararname, üç gün önce Resmi Gazete'de yayımlandı. Bunu yeterli görmeyenler, daha iyisinin yapılmasını isteyen arkadaşlarımız oldu. Bunları Ankara'da bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Dolayısıyla tarafları, Ankara'da bu manada kayıtsız kalmayacağımız bir toplantıya alacağız. O yüzden bu toplantının tarafımızdan olumlu değerlendirildiğini ve mutlaka Zonguldak ekonomisine artılar getireceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız"

Bakan Yıldız, koalisyon hükümetleri döneminde Türkiye'nin her zaman aşağıya indiğini söyleyerek, en fazla ivmenin AK Parti zamanında yakalandığını dile getirdi.

"Bunları tekrar bulmaya, Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok" diyen Yıldız,  "Bu, bir parti ve AK Parti meselesi değildir. Bu, Türkiye'nin idamesiyle alakalı bir husustur, hiç abartmadan, uluslararası anlaşmalara imza atan birisi olarak söylüyorum. Biz Türkiye'nin menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız. Herkesin işine gelmiyor olabilir ama biz Türkiye'nin menfaatlerini koruyacağız" şeklinde konuştu.

Yıldız, Mısır'ın Mursi'nin idamı kararıyla hem İslami hem de insani oluşunu tartışmaya açtığını ifade ederek, "Türkiye, yalnızca ekonomisi, idaresi, sosyal hayatıyla değil, AK Parti dönemimizde, beyni, zihni, kalbi, vicdanı ve sağ duyusuyla beraber büyümüştür. O yüzden insanımıza 'geri zekalı' muamelesi yapan bir kısım yapıların toslayacağı yer bellidir. O da sandıktır" görüşünü aktardı.

Konuşmanın ardından Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, Yıldız'a takımın formasını hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title