Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, siyasetin saygınlığını koruyacaklarını belirterek, "Biz, bir şey diyorsak sözümüze, kendimize güvenilir ve ancak yapabileceklerimizi konuşan bir iktidar olacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, siyasetin saygınlığını koruyacaklarını belirterek, "Biz, bir şey diyorsak sözümüze, kendimize güvenilir ve ancak yapabileceklerimizi konuşan bir iktidar olacağız" dedi.

Yıldız, Adana'nın Ceyhan ilçesinde Sarımazı Mahallesi'nde partisince düzenlenen açık hava toplantısında, Adana, Ceyhan ve Sarımazı'nın enerji sektörü açısından önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İnsanların, bazen kanıksadığı için yaşadığı yerin öneminin farkına varamadığını ifade eden Yıldız, " Türkiye'nin değil, bölgenin petrollerinin neredeyse yüzde 2-3'ü buradan geçiyor. Irak'tan gelen petrol var. Kerkük'ten çıkıyor boru hattı, Yumurtalık'a kadar geliyor. Hazar Denizi'nden, Azerbaycan'dan çıkıyor, Gürcistan'a uğruyor ve tekrar Türkiye'ye geliyor, Ceyhan'da bağlanıyor. Bütün bunların her biri 120 milyon ton petrol taşıyor, bütün kapasite ile çalıştığında. Bu çok ciddi, büyük bir kapasite" diye konuştu.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin projelerini gerçekleştirmeye devam edeceğini aktararak, bugün Adana'da, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'nde daha çok fabrika, üretim tesisi kurmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Sıkıntıları aşacaklarını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin idaresine konan güçlü irade, bütün bunların hepsini aşmaya yeter de artar bile. Türkiye büyüyor. Önceki gün Aydın'da bir beyaz eşyacıda esnaf ziyareti gerçekleştiriyoruz. Dedim ki 'Beyaz eşya ne kadar?'. Esnaf dedi ki 'Sizin iktidara geldiğiniz dönemden daha ucuz.' Esnaf, 'Asgari ücret 400 lira civarındayken ben bin 500 liraya buzdolabı sattım' dedi. 'Şimdi kaça satıyorsun?' dedim, 'Bir asgari ücret fiyatına buzdolabı veriyorum' dedi. Yani benim vatandaşımın alım gücü beyazeşyada en az 3-4 katına çıktı. Biz, gelirlerimizi bir yandan artırmaya çalışırken bir yandan da giderlerimizi azaltmaya çalışıyoruz. Elektrik ve doğalgaz kullananlar için elektrikte bir asgari ücretli kardeşimin alım gücü tam iki katına çıktı. Alım gücümüz arttı, Türkiye büyüyor, Türkiye zenginleştikçe insanını da zenginleştiriyor."

"Siyasetin saygınlığını koruyacağız"

Türkiye'nin daha önce bisiklet ithal ederken, bugün tankını yaptığını, helikopterini geliştirdiğini belirten Yıldız, bazılarının ise yapamayacakları vaatlerde bulunduğunu söyledi.

Siyasetin saygınlığını koruyacaklarını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Ben, oturduğum yerden sadece sandalyeye dayanarak çok fazla laf söyleyebilirim. Bugünlerde hamdolsun, pazar yerine döndü ortalık. Söyleyen söyleyene, sağlığa da bir zararı yok, atan atana. Hayır, biz öyle değiliz. Biz, siyasetin saygınlığını koruyacağız. Biz, bir şey diyorsak sözümüze, kendimize güvenilir ve ancak yapabileceklerimizi konuşan bir iktidar olacağız. Meclisin, milletvekilliğinin, teşkilatların, siyasetin saygınlığını niçin koruyacağız? Tavanına çiğköfte atılan Meclis, Arjantin'in, Brezilya'nın değil, Türkiye'nin meclisiydi. Herkes dalga geçerdi. Eğer şimdi biz sözlerimize güvenilmez, 'Nasıl olsa ben iktidara gelmeyeceğim, birazcık daha atayım' dersek bu olmaz. Siyasette saygınlık oluşturmak adına gece gündüz, sıcak, soğuk demedik ama iyi bir niyetle ve yakıcı bir gayretle çalıştık. İyi ki de çalıştık. Çocuklarımızın geleceğini bizim şu an yaşadığımız Türkiye'den daha iyi yapmamız lazım."

Yıldız, vesayetleri ortadan kaldıracaklarını belirterek, milletin geleceğine, milletin karar vereceğini kaydetti.

Vatandaşların hizmete oy verdiğini aktaran Yıldız, "Gerçekten size değer vermek, oylarınıza sahip çıkmakla olur. Gerçekten size önem vermek, hizmet getirmekle olur. Lafla peynir gemisi yürümez. O nedenle biz şu ana kadar Türkiye'yi büyüttük, ilerlettik, genişlettik ve buna devam edeceğiz. Bunlara yorulmadan, bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz" diye konuştu.

Yıldız, AK Parti'deki 3 dönem kuralına ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

"Bu bayrak yarışında, bayrağı yere bırakmadan bir sonraki kardeşine, kendisinden daha iyi idare edeceklerine inandıkları kardeşlerine devretmektir. Bana geçen gün biri sordu, 'Ya siz aday olmayacaktınız, tekrar aday mı oldunuz?. Üç döneminiz bitmedi mi?' dedi. 'Yok, 3 dönem bitti ben aday olmadım' dedim. 'Peki neden bu kadar koşturuyorsunuz?' diye sordu. Biz, makamlarımız, mevkilerimiz, önümüzde yazan bir tabela için koşturmuyoruz. Biz, ülkemizin geleceğine, sevdiğimiz çocuklara ve inşallah Türkiye'nin büyümesine koşturuyoruz. Hizmetin sınırı, yılı da yoktur. Hep beraber bu ülke için koşturacağız. Biriz, beraberiz ve hep beraber diriyiz."

Kurtkulağı'nda seçim bürosu açılışı

Yıldız, Ceyhan ilçesi Kurtkulağı Mahallesi'nde, partisinin seçim bürosu açılışında da Türkiye'nin AK Parti ile büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.

AK Parti'nin 12 yıldan bu yana gece gündüz demeden koşturduğunu, koşturmaya da devam edeceğini belirten Yıldız, "Bu kadrolar Türkiye'yi büyütmeye devam edecek. Bütün amacımız, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak" dedi.

Yıldız, HDP'yi eleştirerek, "HDP, 'Eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizlik başlatacağız' diyor. Ne demek sivil itaatsizlik, isyan mı çıkartacaksınız? TBMM'ye giremedim diye Diyarbakır'da, başka şehirde meclis mi kuracaksınız? Türkiye'yi mi bölecek siniz? Kusura bakmayın, bunların hiçbirine müsaade etmeyiz. Türkiye'nin, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar milli birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü dün de sağladık, bugün de sağlarız, inşallah yarın da sağlayacağız" diye konuştu.

Bazı partilerin vaatleriyle vatandaşlarla dalga geçmeye çalıştığını anlatan Yıldız, 7 Haziran'da vatandaşların, oylarıyla AK Parti'yi yücelterek yollarına devam edeceklerini söyledi.

Yıldız, vatandaşların boş vaatlere inanmadığını aktararak, "Sırtında yumurta küfesi olmayanlara aldırış etmeyeceksiniz. Bizim omzumuzda ve sırtımızda ağır yükler var. Biz bunu hissediyoruz tüm ekibimizle. Bizler bir şey söylerken on defa düşünüp bir defa söylüyoruz" dedi.

Yeşilova Mahallesi'ndeki toplantı

Yıldız, daha sonra merkez Seyhan ilçesi Yeşilova Mahallesi'ndeki açık hava toplantısına katıldı.

Partililere, sandığa gitmeleri çağrısı yapan Yıldız, "Sakın ola 7 Haziran seçimlerinde 'Benim oyumdan, bir tane oydan bir şey olmaz' demeyin. Bir oydan bir şehrin belediye başkanlığı, milletvekili sayısı değişiyor. Siz yoksanız hiçbir şey yok, siz varsanız hepsi var. O nedenle 7 Haziran seçimlerinde herkesi sandığa oy vermeye çağıracaksınız. Hem de Türkiye'nin istikrarına, büyümesine oy verdireceksiniz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Ak Parti Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title