Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"(Kedinin trafoya girdiği açıklaması) Sosyal medyada bunun 'caps'lerde yer almış olmasını son derece tabiî karşılıyorum.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kedinin trafoya girdiği açıklamasına yönelik tepkilere ilişkin, "Şimdi sosyal medyada bunun 'caps'lerde yer almış olmasını son derece tabi karşılıyorum. Bu kadar gerginlikten sonra, 30 Mart atmosferinden sonra demek ki bu tür şeylere ihtiyaç var. Hiçbir şikayetim, sıkıntım yok" dedi.

TRT Haber'de gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Yıldız, İstanbul'daki elektrik kesintilerinin trafoya kaçan bir kedi nedeniyle yaşandığı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, bu konunun sosyal medyada yer almasını yadırgamadığını, belki de bir rahatlama aracı olarak kullanıldığını söyledi.

Bu konunun üç cephesi olduğunu ifade eden Yıldız, "Siyasi, teknik ve sosyolojik cepheler. Şimdi sosyal medyada bunun 'caps'lerde yer almış olmasını son derece tabi karşılıyorum. Bu kadar gerginlikten sonra, 30 Mart atmosferinden sonra demek ki bu tür şeylere ihtiyaç var. Hiçbir şikayetim, sıkıntım yok. Orada kasıtlı olarak bunu yapanlar ve bunu eğlenceli bir hale getirenlerin de ayrı raflara konması lazım geldiğini de söylemem lazım. Bu tür şeylere toplumda ihtiyaç var" diye konuştu.

Bu durumun teknik bir vaka olduğunu, Kocaeli'nde, Kayseri'de, Manisa'da bundan 3 yıl, 5 yıl, 15 yıl önce bu tarz yaşanmış hadiseler bulunduğunu ifade eden Yıldız, ayrıca 30 Mart öncesinde birçok illeri dolaştıklarını, iklimle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını ama seçim günü birçok ilde olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu ve elektrik iletiminde aksamalar yaşandığını söyledi.

Elektrik kesintilerinin Türkiye'nin genelinde yaşanmış gibi bir algıya neden olmanın haksızlık olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Elektrik kesintisinden dolayı eksik sayılan herhangi bir oy pusulası veya sandık yoktur. Sonuçlara kesinlikle yansımadı. 'Falan ilde gerçekten elektrikten dolayı bu sıkıntı çıktı'... Ben bunu söyleyebilecek birisiyim, bütün kamuoyuyla bunları şeffaf paylaşabilecek birisiyim. Her şeyi hoş karşılarım, normal karşılarım ama elektrik direğinin arkasına saklanıp da seçim sonuçlarını makul hale getirmeye çalışan bir muhalefeti makul karşılamam, doğru karşılamam çünkü doğru bir hadise değil bu. Türkiye'deki elektrik arızalarından bize gelen 4-5 ayrı şikayet noktasında gelenler 10 binde 1'dir. Yaptığımız işletme büyük bir işletmedir, resmin büyüğüne bakmak lazım. Resmin büyüğünde, Türkiye her zaman olduğu gibi enerjiye sahiptir, çünkü biz bunu tüketim değerlerinden anlıyoruz. Yani siz kullanmadınız, ben kullanmadım, bunu kim kullandı? Seçimde lokal bir hadisenin büyütülme işidir. Siyaseten yanlış bir savunma yapmıştır muhalefet.

Kedinin ilgi çekeceğini bildiğim halde sırf şeffaflık adına bakın şu, şu sebepler vardır, bir de bu sebep vardır dedim. Nitekim yani İstanbul'dakinde de bu oldu. Şimdi ben şunu diyemem; İstanbul'daki trafo merkezinde kedi girmemiştir, kediden dolayı kısa devre akımları oluşmamıştır. Ben bunu diyemem, çünkü böyle olmuştur, şeffaf neyse o. Bunun sosyal medyada yer almasını da keyifle izledim."

Seçimin ardından yaşanan protestolar -

Seçim sonuçlarının ardından yaşanan protestolara ilişkin soru üzerine Yıldız, şöyle konuştu:

"Böyle protestoların ve sokağa dökme çalışmalarının yalnızca sandıkla değil, bundan sonra 30 Mart sonrası stratejileriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir gerekçeyle 'hava bugün çok nemli ondan dolayı da' diyebilecekleri bir ortama hazırlıklı olmamız lazım. Yani YSK Başkanı açıklıyor, itidal çağrısında bulunuyor, 'herkes rahat olsun' diyor. Biz rahatız, niçin bu panik, niçin bu telaş?

AK Parti hiç tartışmasızca bir zafer kazanmıştır. Bunun şu veya bu şekliyle gölgelenmeye çalışılması, küçümsenmesi tahfif edilmesini kesinlikle kabul etmeyiz, bu kendilerine geri dönen bir cümle olur. Sokakta özellikle gösteri yapmaya çalışanlara söylüyorum telaş yapmayın, panik yapmayın, sonuç neyse o kabul edilecektir. AK Parti'nin başarısını şu veya bu şekliyle gölgelemeye çalışmanın yalnızca demokrasiye saygısızlık değil, aynı zamanda vatandaşımıza da saygısızlık olduğunu söylemem lazım."

Cumhurbaşkanlığı seçimi -

Yıldız, yerel seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanlığı seçimine etkilerine ilişkin soruları yanıtlarken, şunları kaydetti:

"30 Mart seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı için önemli bir veri olduğunu söylememiz lazım ama bundan daha önemli olan bir konu var. Bunlardan daha bağımsız 2 kişi var, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız. Tanıdığım, gördüğüm kadarıyla oturup bütün bu verileri masanın üstüne koyup beraberce karar verebilecek durumdalar. Hani Sayın Başbakanımız yukarı çıkar, Cumhurbaşkanımız aşağı iner deniyor. Bütün bu konfigürasyonlar özellikle ikisinin konuşmasıyla belirlenebilecek yapılardır. Birbirine bu kadar samimi iki kişiden bahsediyoruz, bu seçim sonucunu da yine beraberce değerlendirirler. Ben her türlü konfigürasyonda, her türlü senaryoda AK Parti'nin Türkiye'nin siyasi istikrarını konacak katkı, Cumhurbaşkanlığı'yla beraber de Türkiye'nin geleceğine olan katkı olarak görüyorum en önemli konu da budur."

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin birleştirilmesi konusunu da değerlendiren Yıldız, "Böyle bir konu gündemimizde yok. Normalde seçimler zamanında yapılır diye başından beri söylüyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Taner Yıldız Ak Parti İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title