Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"Türkiye'de siyasi istikrarın korunmasını sağlamamız lazım" "Türkiye'de artık darbe dönemleri hangi gerekçe ile olursa olsun bitmelidir, bunun artık tartışılmaması lazım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Türkiye'de siyasi istikrarın korunmasını sağlamamız lazım" dedi.

Yıldız, Adana'daki Kayseri Erciyes Anadolu Derneği'ni ziyaret ederek, hemşehrileriyle görüştü. Yerel seçimlerin önemine dikkati çeken Yıldız, Adana'daki Kayserili hemşehrilerinin doğruyu tercih etmekte zorlanmayacağını söyledi.

Türkiye'de çok ciddi oyun oynandığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu yalnızca AK Parti meselesi değildir. İstikrara borçlu olanlar yalnızca o ülkenin yöneticisi, iktidar partileri değildir. Muhalefetidir, sanayicisidir, tüccarıdır, sivil toplum örgütleridir, sanatçısıdır, aydınıdır. Çünkü her birimiz istikrardan faydalanıyoruz. İster AK Parti'yi tercih edelim oylarımızla ister etmeyelim ama mutlaka faydalanıyoruz. İleri demokrasilerde bir kere muhalefet partileri yıkıcı olmaz. O nedenle Türkiye'de siyasi istikrarın korunmasını sağlamamız lazım. Siyasi istikrar yalnızca bir parti meselesi olmaktan çıktı. Türkiye'nin istikrarı ile partinin ikamesi, istikrarı eş anlamlı anılır hale geldi. Ondan dolayı muhalefetteki bazı arkadaşlarımız bize diyor ki, 'biz AK Parti'yi desteklemeyiz ama siz bu işi iyi yapıyorsunuz, siz hükümet olmaya devam edin' resmen muhalefet partisindeki bir yetkili. O nedenle her 10 yılda bir paçasından tutupta aşağıya çekilmeye çalışılan Türkiye'nin artık bundan sonra müsaade edilmeyeceği bir ortamı oluşturmamız lazım."

"1970'lerde Güney Kore ile berabermişiz, iki ülkede kişi başına düşen milli gelir 450 dolar civarındaymış, şimdi Güney Kore 25 bin dolar, Türkiye 11 bin dolar" ifadelerini kullanan Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Artık yeter, bunun fazla tadını çıkarmasın kimse. Türkiye'de artık darbe dönemleri hangi gerekçe ile olursa olsun bitmelidir, bunun artık tartışılmaması lazım. Bu Türkiye'nin çok büyük bir ayıbıdır ve bunun artık kapanması lazım. O nedenle güçlü bir irade ile bu yapıya karşı çıkıyoruz ve Türkiye'nin istikrarını hedef alan, çok ciddi yıkıcı sonuçları olabilecek bu istikrarın hedef alınmasını da kesinlikle engelleyeceğimizi tüm gücümüzle bir kez daha söylüyoruz."

Konuşmanın ardından Kayseri Erciyes Anadolu Derneği Başkanı Ahmet Şahin, Bakan Yıldız'a plaket takdim etti.

Ziyarete Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Necati Çetinkaya, AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Cüneyt Karaarslan ile öteki ilgililer katıldı.

Bakan Yıldız, daha sonra AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title