Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "Kimse kimsenin bu mübarek ramazan gününde karakaşına karagözüne oy vermez. Hizmet etmiyorsa vermemesi de lazım. Ama biz hizmet ediyoruz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "Kimse kimsenin bu mübarek ramazan gününde karakaşına karagözüne oy vermez. Hizmet etmiyorsa vermemesi de lazım. Ama biz hizmet ediyoruz. bizim için makamlarımız, koltuklarımız, şan, şöhret ilk sırada değil. Bunlar ancak hizmet ettiğimiz kadar değerli" dedi.

Yıldız, Ceyhan Belediyesi tarafından Mithatpaşa Parkında düzenlenen sahur etkinliğinde yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk siyasetinin dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Hükümetin bir hedefinin olduğunu belirten Yıldız, gençlere ve çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakmak için gayret ettiklerini ve çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Yıldız, cumhurbaşkanı seçimlerinde muhalefetin çatı adayı çıkarmasını eleştirerek, "Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanı olmasın da kim ve nasıl olursa olsun. Onun uğraşına girdiler. Böyle bir demokratik davranış olmaz. Böyle bir siyasi yaklaşım olmaz. Siz tabanınıza, aslında bir yönden hakaret ediyorsunuz demektir. 3 tane parti bir araya geldi yetmedi, 4. yetmedi, 5. yetmedi şimdi 6. parti eklendi. Acaba bu süreç nasıl engellenebilir. Biz şükürler olsun şu ana kadar doğru yaparak güçlendik" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçim kampanyasında yeni vizyon belgesi ortaya koyduğuna değinen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimse kimsenin bu mübarek ramazan gününde karakaşına karagözüne oy vermez. Hizmet etmiyorsa vermemesi de lazım. Ama biz hizmet ediyoruz. Bizim için makamlarımız, koltuklarımız, şan, şöhret ilk sırada değil. Bunlar ancak hizmet ettiğimiz kadar değerli. Her birimiz gelip geçiciyiz. belediye başkanlığı geçici, valilik geçici, bakanlık geçici. Ama kalıcı olan yaptığınız hizmetler. Önemli olan doğru yapmak, doğru yaptığımız kadar güçlenmek, güçlendiğiniz kadar da daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşmaktır. Biz şu anda, bazı cumhurbaşkanı adaylarında olduğu gibi vatandaşmış gibi davranmıyoruz. Vatandaşın kendisiyiz biz. Bizler gayret edip çabalayacağız ve Türkiye'nin geleceği için hep beraber koşturacağız. Türkiye'nin imarının büyümesine, gelişmesine, ilerlemesine katkı koyan Başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz."

Yıldız, üç genel, üç yerel ve iki referandumdan güçlenerek çıktıklarını hatırlatarak hizmeti, partiyle sınırlandırmadıklarını aktardı.

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla güçlü olması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Yeni bir Türkiye oluşturuluyor. Daha çok çoğullaşan, farklılaşan ve toplumumuzu kucaklayan yapıyı hep beraber inşallah kurgulayacağız. Toplumsal refahın, büyük ekonominin, siyasi istikrarın ve ileri demokrasinin inşallah büyük örneklerini hep beraber gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye dünyaya, daha açık ve yönetimiyle daha şeffaf bir yapı inşallah kurgulamış olacak. Yeni Türkiye'de enerjiden çevreye varıncaya kadar, tarımdan ulaşıma varıncaya kadar, kültürden savunmaya varıncaya kadar her türlü sektörde inşallah gelişmiş olacağız. İlerlemiş olacağız ve büyümüş olacağız."

Konuşmaların ardından Yıldız, Adana Valisi Mustafa Büyük, İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'le sohbet ederek sahur yaptı.

Öte yandan Bakan Yıldız'ın konuşması öncesi iki partili arasında çıkan sözlü tartışmanın büyümesi üzerine, bakanın korumaları ve polisler olaya müdahale etti. Ekipler, olayda gözaltına alınan Y.K'ya saldırmak isteyen bir grubu güçlükle sakinleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Türkiye Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title