Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim öncesinde gereken bütün önlemlerin alındığını söyleyerek, “Türkiye genelinde bulunan 21 dağıtım merkezimizde ve trafolardan 8 bin kişinin çalışacağını söyleyerek, “Helikopterlerimiz de gözlem uçuşlarına başladı” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim öncesinde gereken bütün önlemlerin alındığını söyleyerek, "Türkiye genelinde bulunan 21 dağıtım merkezimizde ve trafolardan 8 bin kişinin çalışacağını söyleyerek, "Helikopterlerimiz de gözlem uçuşlarına başladı" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında, haber ajanslarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldız, Veterinerler Derneği'nin 'seçimden önce kedileri trafolardan uzak tutun' açıklamasına ilişkin, "Ülkemizin seçim ortamının gerginliğin espriye olan ihtiyacını ortaya koyuyor. Fena bir şey değil. Tebessümle izliyorum. Bu manada bu espri anlayışından dolayı veteriner derneğine teşekkür ederim" dedi.

Seçim boyunca bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli toplantıların yapıldığını dile getiren Bakan Yıldız, "2 Nisan'dan itibaren İçişleri Bakanlığının ve ilgili birimlerimizle yaptığımız topla tane büyük trafo merkezi var. Buralarda gerek kolluk kuvvetleri ile güçlendirilmesi ile ilgili toplantımız oldu. Bir kısım kararlar aldı. Bu trafolarda özel kolluk kuvvetlerimiz tarafından özel güvenliğe ek olarak güvenlik sağlanacak. Bunların hepsi toplantıda dillendirildi. 21 tane dağıtım bölgesi var. Her bir dağıtım bölgesinde özellikle Pazar günü 21 dağıtım bölgemizle görüntülerimiz olacak. 8 bine yakın çalışanımız olacak. Biz herhangi bir seçim güvenliği ile alakalı enerjiden kaynaklanan bir sıkıntı ön görmüyoruz. O yüzden hepsini değerlendirdik. Seçimde sabotaj olmaması haline teknik açıdan bir sıkıntı çıkmayacağını umuyoruz muhalefet partilerine tavsiyem sandığın ve trafonun arkasına sığınmamalıdır. Buna siyaseten dikkat etmek lazım" ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinde helikopterlerinde gözlem yaptığını altını çizen Bakan Yıldız, "Belli merkezlere konuşlanmış helikopterlerimiz var. Gözlem uçuşlarına çıkmış durumdalar. Kontrol uçuşları olacak. Belli bir plan çerçevesinde yapacaklar. Bizim TEİAŞ olarak 2014 yılında yaklaşık 52 bin kilometre kontrol yapıldı. O kontrollerimizin üzerine seçim güvenliğe ek olarak tedbir alıyoruz birçok bölgede kontrol yapacak" şeklinde konuştu.

Paralel yapı ve HDP'nin işbirliğine dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi:

"HDP ile olan flörtlerinin yetişme tarzlarına aykırı olarak gizli yapıyorlar. Ben tabandaki temiz kardeşlerimin buna dayanamayacağını ve bentin yıkılacağına inanıyorum. Bunun tabanda karşılık bulacağına inanmıyorum. O kardeşlerimiz HDP'ye verilen oyların vebal olacağını düşündüğünü biliyorum. Bunlar vatandaşlarımız tarafından kabul edilecek şeyler değil." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title