Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve bakanların dinlendiğini söyleyerek, "Bu kardeşinizi, Yozgat'tan çıkıp Kayseri'den milletvekili olan bu kardeşinizi terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 2,5 yıldan beri resmi olarak dinlemişler" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerel seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'ın Sorgun ilçesine geldi. Partisinin Sorgun Belediye Başkan Adayı Ahmet Şimşek'in seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Yıldız, burada vatandaşlara hitap etti. Yıldız, 17 Aralık'tan sonra Türkiye'de büyük oyunlar oynanmaya başlandığını belirterek, " Türkiye'de 120 milyar dolar ölçülebilir zarar oldu. Yazık günah değil mi biz Yozgat'a 6 katrilyon yatırım yapmışız. Bir bunun kadar daha yatırım yapsak iyi olmaz mıydı? Türkiye'nin kaynaklarını Türkiye'de elde edilen bütün zenginlikleri biz liderimize aktarıyoruz. Biz yapılan son genel seçimlerde her seçmenin yüzde 50'sinin AK Parti ile seçim kazandık. Hizmeti ise 77 milyon insanımıza götürüyoruz. Biz Allah'ın izniyle sizden aldığımız bu gücü başkasına devretmeyiz. Bir MHP'li kardeşimin kalkıp da MHP'ye oy kullanmasını saygıyla görürüz. Öyle inanmışız. Ama şunu saygıyla karşılamam. AK Partiye oy vermeyin de kime oy verirseniz verin diye bir politika olmaz" dedi.

30 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanının seçildiği bir seçim olmadığını ifade eden Bakan Yıldız, " Türkiye'de siyasi istikrarın AK Parti'ye karşı olanların muvaffak olamayacağı ve AK Parti siyasetinin istikrarın devam edeceği bir seçim. O yüzden oylarınız bu kadar önemli. Şimdi her birimizin hataları, kusurları olabilir. Hata ve günahlar insanlar için. Önemli olan bunu devletin aleyhine kullanmadan bizim devletimiz için milletimiz için gece gündüz demeden koşturmaktır. Bize düşen görev budur. Bakın 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 2001 kriz vardı biliyorsunuz. Türkiye 232 milyar dolar ölçülebilir zarar görmüştü. Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılası yani varlıkları o kadardı. Yani bir Türkiye kadar gitti. Bakın 2001 yılı Türkiye'yi 10 yılını alıp geri götürmüştür. Bir ülkede memur maaşlarını vermesek ne olur diyenler vardı. Milletvekili ve bakanlar çıkmıştı. Ülke bu haldeydi. Ülke 3 katına çıktı 12 yılda. Ne oldu biz bir yerde gömü mü bulduk. Ne oldu da zenginleşti bu ülke. Hayır en önemli kaynağını insan kaynağını başta Recep Tayyip Erdoğan'ı bulduk. Siz şimdi içinizi gücünüzü bırakacaksınız. 16 Aralık'a kadar iyi olan Recep Tayyip Erdoğan'ı 17 Aralık'ta kötüleyeceksiniz. Şimdi ben onlara diyorum. Ne oldu kardeşim başınıza tuğla mı düştü. 11 yıldır iyi olan insan birden birden nasıl kötü oldu. Böyle bir şey olur mu böyle bir şey düşünülebilir mi? Onların başına taş düşmesin ama sizlerin oylarıyla herkes aklını başına alsın" diye konuştu.

YILDIZ "BENİ 2,5 YILDAN BERİ RESMİ OLARAK DİNLEMİŞLER"

Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve bakanların dinlendiğine değinen Yıldız, "Bu kardeşinizi Yozgat'tan çıkıp Kayseri'den milletvekili olan bu kardeşinizi terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 2,5 yıldan beri resmi olarak dinlemişler. Niçin dinliyorsunuz? Soruyorum. Sahibi yok şimdi. Soruyoruz kimse ben dinlemedim diyor. Ama dinlemişler yargı kararı var. Emniyet kararı var hepsi var. Şimdi ben Başbakanımız'la bir mesele konuşuyorum. Bunu dinleyip de ne yapacaksın. Geçen yıl 27 ayrı ülkeye 40 ayrı sefer yapmışız. Devlet başkanlarıyla görüşmüşüz. Hükümet başkanlarıyla görüşmüşüz. Aynı zamana bakan arkadaşlarımızla görüşmüşüz. Siz bu dinlediklerinizi kapı komşunuza mı vereceksiniz. Yok hayır bunları daha uzaklara vereceksiniz. Belli bu, peki bunun adı casusluk değil de ne? Ben bakan olarak dinleniyorum. Ben bakan olarak bu ülkenin müzakeresini yapıyorum. Bir sentin 400 milyona dolara karşılık geldiği projelere imza atıyorum. Biz o parayı Türkiye'ye kazandırmak için belki de günde 10 kez pazarlık ediyoruz. Siz şimdi bunu dinleyip de karşı tarafa verip vermeyeceğinizi nereden bileceğim. Herhalde bunları koleksiyon yapmak için dinlemediniz. Türkiye'de bu oyunlara hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Türkiye Kayseri Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title