Haberler

Enerji Tasarrufu Haftası

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, "Enerji Tasarrufu Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, "Enerji Tasarrufu Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çiler, mesajında, her yıl ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası'nın neredeyse temel ihtiyaca dönüşen enerjinin önemine dikkat çektiğini belirtti.

Sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel unsurlarından olan enerjinin, yaşam, sanayi ve ticarette en önemli faktör olduğunu vurgulayan Çiler, büyüyen, gelişen, nüfusu artan dünyada yaşanan kaynak sıkıntısı, enerjinin önemini her geçen gün arttırdığını bildirdi.

Çiler, endüstriyel ilerlemenin ve ekonomik gelişmenin en önemli dinamiklerinden olan enerjiye daha fazla ihtiyaç duyar hale geldiklerine işaret eden Çiler, şunları kaydetti:

"Enerji kaynaklarının tükenebilir oluşu, enerjide tutumu, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanımını, gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasına yönelik çalışmaları zorunlu kılmaktadır. Örneğin, dünyada enerji tüketiminin bu şekilde devam etmesi durumunda sadece yakıt olarak değil, ilaç ve kimya sektöründe pek çok alanda kullanılan fosil yakıt kaynaklarının 2020 yılında yarısının tüketilmiş olacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenle ülkemizde, üretilen enerjinin yüksek verimle kullanılması, dünyadaki ve ülkemizdeki mevcut enerji kaynaklarının yanı sıra, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının da değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Verimli kullanılan enerji geleceğimizdir. Tasarruf bilincinin çevremiz ve iş dünyası süreçlerinde üretime yansıması dileğiyle Enerji Tasarrufu Haftasını kutluyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Gebze Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title